Не підписувати закон про теледебати Кучмі порадив Семиноженко?

Вівторок, 18 грудня 2001, 10:59
Віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко вважає, що Закон України "Про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів під час передвиборних кампаній щодо виборів Президента України і виборів народних депутатів України" не варто підписувати. Про це він сказав у вівторок на зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації.

Семиноженко думає, що закон "зроблено експромтом". Віце-прем'єр вважає, що цей документ пройшов в одному пакеті з іншими законами і ухвалений на порушення всіх регламентних норм.

На думку Семиноженка, не можна змусити приватні канали транслювати теледебати.

17 грудня Президент України Леонід Кучма в інтерв'ю журналістам сказав, що ухвалений Верховною Радою закон про теледебати грубо порушує Конституцію України.

Кучма вважає, що цей закон не можна виконати в жодному разі. Він повідомив, що проти підписання цього закону виступає Національний комітет з телебачення і радіомовлення, і "ЦВК його не розуміє".

На запитання, чи підпише він цей закон, глава держави сказав, що не знає, оскільки закон в адміністрацію Президента ще не прийшов і він про нього знає лише з чуток.

13 грудня депутати ухвалили Закон України "Про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів під час передвиборчих кампаній по виборах Президента України і виборах народних депутатів України".

Згідно з законом, теледебати між кандидатами на пост Президента України, лідерами партій (блоків) проводяться в обов'язковому порядку усіма телеорганізаціями незалежно від форм власності, що володіють ліцензією на право користування загально-національними каналами мовлення, або мають відповідну ліцензію і здійснюють трансляцію своїх передач не менш як на 30% усієї території України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...