Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жир: генеральний прокурор блокує роботу тимчасової комісії

Вівторок, 18 грудня 2001, 11:28
Голова тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі Георгія Гонгадзе Олександр Жир звернувся до народних депутатів з проханням заслухати на поточному сесійному тижні інформацію комісії.

Виступаючи на ранковому пленарному засіданні у вівторок, Жир підкреслив, що питання, якими займається комісія, набули широкого розголосу як в Україні, так і за її межами. У зв'язку з цим Рада Європи у вересні поточного року вимушена була прийняти відповідну резолюцію відносно України.

Необхідність розгляду цих питань в сесійному залі пов'язана з тим, що "генеральний прокурор і його заступники не просто перешкоджають і блокують роботу тимчасових комісій, але сьогодні вони практично відмовилися виконувати Конституцію і взяли на себе функції судової влади", вважає Жир.

З його слів, на сьогоднішній день генпрокурор "дозволяє собі відміняти присудження розпорядженням, утримувати за гратами людей не за рішенням суду, а за власним розпорядженням".

Тому, вважає голова комісії, необхідно розглянути інформацію тимчасової слідчої комісії, щоб депутати і громадяни України мали можливість "почути про реалії тих подій, які відбуваються в державі, щоб вони були переконані, що Верховна Рада є структурою, здатною захистити громадян України".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування