Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина": олігархи блокують закон про теледебати

Вівторок, 18 грудня 2001, 12:36
Парламентська фракція "Батьківщина" звернулася до президента України з вимогою підписати закон про обов'язкове проведення теледебатів, прийнятий Верховною Радою 13 грудня. Про це заявив під час виступу на пленарному засіданні парламенту у вівторок член цієї фракції Олег Білорус.

Він зазначив, що передвиборні дебати у всьому світі стали обов'язковою демократичною нормою і необхідні також Україні. "Після прийняття закону про телебати представники пропрезидентських фракцій, олігархічні угрупування, що володіють монопольним впливом на мас-медіа, почали підготовку до блокування цього закону", - говориться в заяві "Батьківщини".

Член фракції "Батьківщина" також підкреслив, що ті фракції, які не голосували за законопроект про теледебати, а також сили, яким належить контроль над телебаченням, бояться допуску представників демократичної опозиції в ЗМІ і фактично відкрито виступають за цензуру в ЗМІ і "позбавляють громадян України права на правду".

Саме ці політичні сили, з його слів, розраховують "на адміністративний ресурс і маніпуляцію громадською думкою". "Влада намагається закрити рот тим виданням, які не бояться говорити правду", - сказав депутат, зазначивши, що тиск на опозиційні видання виявляється сьогодні по всій Україні.

У своїй заяві фракція також звернулася до спікера Івану Плющу з вимогою негайно подати закон на підпис президенту.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування