Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський вимагає зняти Омельченка

Вівторок, 18 грудня 2001, 14:08
Фракція "Яблуко" вимагає зняти з посади глави Київської міськадміністрації київського міського голову Олександра Омельченка.

З такою заявою у вівторок у парламенті виступив лідер фракції "Яблуко" Михайло Бродський, повідомивши, що фракція направила звернення до президента України у зв'язку з порушенням Омельченком вимог Конституції відносно несумісності посади глави Київміськадміністрації і "представницького мандата" київського міського голови.

Бродський повідомив, що звернення підтримали більше 30 депутатів. Він зазначив, що фракція вимагає, щоб "пан Омельченко не використовував адмінресурс", і "якщо він хоче йти на вибори, то нехай звертається до виборців".

Депутат нагадав, що згідно з Конституцією України і статтею 12 закону "Про місцеві державні адміністрації" голови держадміністрацій не можуть бути народними депутатами або мати інший представницький мандат, суміщати свою службову діяльність з іншою, у тому числі на громадських посадах. Таким чином, перебування Омельченка на посаді глави Київміськадміністрації суперечить чинному законодавству, вважає фракція.

Згідно з Конституцією, відзначив Бродський, термін повноважень сільських і міських голів складає 4 роки, однак деякі з них (у тому числі Омельченко) були обрані вже після попередніх виборів 29 березня 1998 року і на момент парламентських виборів-2002 чотирирічний термін їх повноваження ще не закінчиться.

Тому вимоги Омельченко провести чергові вибори мера Києва одночасно з парламентськими виборами є грубим порушенням чинного законодавства, відзначає фракція.

До цього фракція "Яблуко" виступала за відставку сумського голови міськадміністрації Володимира Щербаня і міністра фінансів Ігоря Мітюкова

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування