Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У голови комісії зі справи Гонгадзе є свіжа інформація

Вівторок, 18 грудня 2001, 15:52
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України готова надати парламенту інформацію, що стосується факту побиття депутата Олександра Єльяшкевича, помічника народного депутата Сергія Головатого Олексія Подольського і "певні обставини" у справі про зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив голова комісії Олександр Жир, депутат фракції "Реформи - Конгрес", виступаючи на засіданні комісії у вівторок.

З його слів, комісія також готова надати парламенту інформацію про протидію її роботі з боку "президента і підлеглих йому осіб", а також Генеральної прокуратури.

Можна говорити про те, зазначає Жир, що Санкт-Петербурзьке агентство "АЖУР", яке займалося розслідуванням зникнення Гонгадзе, не надавало жодних матеріалів розслідування лідеру Народно-демократичній партії Валерію Пустовойтенку.

Крім того, є підстави стверджувати, що розмови у кабінеті президента відносно Єльяшкевича і Подольського дійсно були, і до їх побиття причетні "особи, голоси яких звучать на записах", підкреслив депутат. Як повідомлялося, Єльяшкевич був побитий у лютому 2000 року, Подольський - влітку того ж року.

Жир нагадав про свідчення, які зазначають, що один з підозрюваних у вбивстві Гонгадзе на прізвисько "Матрос", живий. Заява представників Генеральної прокуратури про те, що він загинув, мають на меті "ввести суспільство в оману", сказав він.

Голова комісії також висловив переконання у необхідності проведення експертизи записів, що мають відношення до Єльяшкевича, Подольського і Гонгадзе за участю фахівців Ради Європи.

При цьому Жир висловив переконання, що вони можуть фігурувати як речові докази у суді, нагадавши, що на даний час головне обвинувачення, що висувається проти "терориста №1" Усами бен Ладена, базується на відео- і аудіозаписах.

Він також проінформував, що 13 грудня на ім'я голови комісії надійшов лист від генерального секретаря організації "Репортери без кордонів" Робера Менара, який звертається до комісії з проханням вимагати від української влади створення слідчої комісії для розслідування резонансних справ за участю фахівців з країн-членів Ради Європи.

Жир повідомив, що комісія планувала виступити із звітом у парламенті у середу, 19 грудня, однак, оскільки ця пропозиція не знайшла підтримки, найвірогідніше доповідь комісії буде заслухана першим питанням у п'ятницю, 21 грудня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...