Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма: всі в ТУНДРу, "За єдою"!

Вівторок, 18 грудня 2001, 16:43
Країно, рівняння на ТУНДРу! Тепер у кожне село дійде слово верховного українського пастора, який дає головну установку року: "Ви що, проти того, щоб "Єдина Україна" перемогла? Я – за. Порядок буде у країні!".

У вівторок Кучма нарешті не стримався і дуже чітко конкретизував, що він вкладає у поняття "підтримувати блок, який стоїть на державницьких позиціях". Арбітр нації дав підказку – і не тільки виборцю, а кожному чиновнику – від голови сільради до міністра. І тепер ніхто при невиконанні плану "ТУНДРі – мінімум 30"% - не зможе зваляти дурня, виправдовуючись: "Я не чув!"

Ви думаєте, як же у якомусь далекому Глухові почують слова, вимовлені у Києві за потрійним кордоном президентської охорони? Дивіться ввечері УТ-1, читайте "Урядовий кур'єр" та свою районку. Не дарма ж Кучма "ненав'язливо" загітував за ТУНДРу на зустрічі з регіональною пресою.

Історична місія, яка стоятиме перед ТУНДРою в парламенті – проста і зрозуміла. "Якщо більшість не прийме закони, втілені у референдумі, то будемо мати таку систему, яку маємо зараз". Головним поводирем лінії Банкової у новій Верховній Раді буде сам нинішній управдом адміністрації президента на прізвище Литвин.

Взагалі Кучма у вівторок сипав одкровеннями, які потрібно було тільки ловити.

Виявляється, Литвину, за словами "гаранта", "не так легко" далася згода очолити "ЗаєдУ!": "Ця людина не рветься до посад, він просився в Академію Наук". "Він талановита людина", - двічі повторив Кучма. Але Родіна все вирішила за Литвина: "йому місце там", тобто у парламенті.

І, що робити, адже й сам Кучма не хоче його відпускати: "Дай Боже мені у команду десять литвинів - горя б я не знав. Мені повезло, що у ці роки він був поряд". Але що поробиш - під час передвиборчої кампанії "треба віддавати найкращих".

Прямої відповіді, чи буде він радити Литвину піти у відпустку на час виборів, від Кучми так і не дочекалися. Але, судячи з компліментів, взяти відпустку замість Литвина готовий скоріше сам Кучма.

Другому "шаману" ТУНДРи, Кінаху, не щастить по-життю, хоч ти лусни. Люди досі дивуються, як це він все ж таки став прем'єром. Не знав він і гарантових пестощів, не голубив його Кучма і цього разу. Сказав тільки сухо: Кінах, хоч і пішов "За єдою", але не "вдарився у політику". Тому "гаплик", обіцяний "гарантом" три місяці тому, поки відкладається.

"Він не відсторонився від виконання обов'язків прем'єра", - сказав Кучма. І додав, що, крім заходів з підписання угоди зі створення блоку, Кінах "працює". Тобто те, що Кучмі і треба було на посаді прем'єра – "бульдозер" з кермом. І змінювати його до виборів він не буде: "Я що, схожий на авантюриста, щоб зараз відправляти прем'єра у відставку". Не змусить на цей крок його навіть не ухвалений вчасно бюджет.

Можливо, є сміливці, які запитають: а як же концентрація адмінресурсу у блоці "ЗаєдУ"? Якого-такого ресурсу? Ви що, крейзі? Адже Кучма прямо сказав: "Ми стільки разів проводили і президентські, і парламентські вибори – ми вже інші". Тобто раніше використовували і досягали потрібних результатів, а зараз вже голими руками нашого виборця не візьмеш.

Тому, на думку Кучми, про зловживання адмінресурсу "кричать ті, хто має мало шансів подолати 4-х відсотковий бар'єр". "Адмінресурс – спекуляція", – заявив він. І не треба тут кіпішувати…

А, ледь не забули – він сказав, що адмінресурс це не у ТУНДРи, а у депутатів. Які "кожного дня на екранах світяться". "Це не використання ресурсу?", - не може второпати Кучма.

До речі, про телебачення. Прізвище "Медведчук" Кучма за дві години спілкування з пресою не вимовив жодного (!) разу. Але і про чорну кішку між собою та ес-деками начебто не давав підстав говорити. Чутки про участь СДПУ(О) в касетному скандалі він не просто відкидає, а із залізом у голосі. Проти концентрації ЗМІ в руках соціал-демократів він також прямо не говорить: "Берлусконі володіє в Італії 3-ма загальнонаціональними каналами, але парламент не ставить питання про обов'язкові теледебати".

Але повернемося до головного героя майбутніх виборів. "При тому контролі, який є з боку партій та іноземних спостерігачів", використання адмінресурсів неможливе, вважає Кучма. "Ми запросили всі міжнародні організації, у тому числі і ООН. Хай дивляться!"

Головне, щоб не повилазило, скажемо й ми. Бо, як вважає Кучма, у влади є тільки одне головне завдання – провести прозорі вибори. І ми віримо нашому президенту, а також його однодумцям прем'єру і голові адміністрації. Цьому тріо, яке володіє всіма важелями управління в державі та стоїть першим у черзі "За єдою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...