Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єльяшкевич: тільки від Плюща залежить, чи почує світ нову інформацію у справі Гонгадзе

Середа, 19 грудня 2001, 11:07
Народний депутат України Олександр Єльяшкевич в середу виступив на засіданні Верховної Ради з проханням заслухати інформацію тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе в п'ятницю під час ранкового засідання.

Він підкреслив, що прийняття такого рішення залежить тільки від голови Верховної Ради України Івана Плюща. "Комісії є, що доповісти, а депутатам є, що послухати", - сказав Ельяшкевич.

За словами депутата, ця інформація є цікавою як для України, так і для Європи, яка "уважно спостерігає за тим, що відбувається в Україні". Тому, на його думку, тільки "від однієї людини" залежить, як Україна буде виконувати свої зобов'язання перед Парламентською Асамблеєю Ради Європи.

Згадуючи майбутню виборчу кампанію в Україні, Єльяшкевич підкреслив, що сьогодні "говорити про чесність і прозорість виборів після того, що країна пережила і під час президентських виборів 1999 року, і під час референдуму-2000, і під час вивчення плівок майора Мельніченка - аморально".

Він виступив з побажанням, щоб Верховна Рада не усувалася від виборчої кампанії 2002 року, запропонувавши також створити спеціальну парламентську комісію для спостереження за перебігом виборчої кампанії 2002 року.

На думку депутата, до складу такої комісії повинні увійти парламентарії, які не будуть брати участь у виборчій кампанії. Таким чином, вважає Ельяшкевич, можна буде зібрати "весь матеріал" для того, щоб "світ знав", які вибори проходять в Україні.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування