Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму з'явився свій Виборчком

Середа, 19 грудня 2001, 13:25
Верховна Рада Кримської республіки призначила вибори у місцевий парламент на 31 березня цього року, і сформувала виборчу комісію АРК, яка складається з 15 чоловік. "За" це рішення проголосувало 52 депутати (у ВР АРК - 100 депутатів).

Оскільки тільки завтра Верховна Рада України переступить до другого читання закону про Вибори, ВР Криму сьогоднішню процедуру провела за старим, нині чинним законодавством. Виходячи з нього, склад Виборчкому запропонував голова Парламенту, тобто Леонід Грач.

Пропонуючи склад Виборчкому, він пояснив депутатам, що виходив з принципу представництва у Виборчкомі партій, які подолали 4-процентний бар'єр, а також, громадських організацій. До Виборчкому Криму потрапили представники КПУ, ПСПУ, СДПУ(О), НДП, НРУ, і СелПУ, а також Партія Регіонів України, яка не долала на минулих виборах 4%-й бар'єр, оскільки її тоді ще не існувало.

До Виборчкому ввійшли представники незалежних профспілок і ветеранських організацій, а від громадськості, наприклад, був обраний заступник начальника Служби Безпеки комерційного банку, якого висунула в Виборчкому Кримська міліція.

Сьогодні вже відбулося перше засідання Виборчкому Криму, на якому був обраний її голова Іван Поляков, що займав цю посаду з 1998-го року. В інтерв'ю журналістам, Поляков зробив прогноз, що і завтра ВРУ не прийме новий закон про вибори у Криму. Проте, він вважає, що старе законодавство дозволить Виборчкому провести всі заходи щодо організації виборів у Кримський парламент.

УП, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...