Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США починають війну в Сомалі

Середа, 19 грудня 2001, 15:34
США ухвалили рішення почати антитерористичну операцію у Сомалі. Міністр оборони США Дональд Рамсфелд напередодні під час зустрічі з головами міністерств оборони країн НАТО у Брюсселі оголосив про початок військової антитерористичної операції на території Сомалі, повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційні джерела у міноборони Німеччини.

Зі слів цих джерел, Рамсфелд заявив, що відносно початку операції у Сомалі немає питання "якщо", а є лише питання "як" і "коли".

Голова Пентагона також зазначив, що Йемен і Судан, як відомо, надавали притулок членам "Аль-Каїди", а Сомалі раніше гостинно поставилося до лідерів терористичної організації. При цьому голова Міноборони зазначив, що Сполучені Штати не зверталися до ООН для того, щоб почати антитерористичну операцію за межами Афганістану. "Кожна країна має право на самооборону", - додав він.

Офіційний Вашингтон поки ніяк не відреагував на цю заяву.

Нагадаємо, що раніше тимчасовий перехідний уряд Сомалі звернувся з проханням до США направити у країну війська з метою запобігти проникненню членів організації "Аль-Каїда" на територію Сомалі. Сомалійська влада зізналася, що не мають можливості зробити це самостійно. На території цієї країни реальна влада сконцентрована у руках великих озброєних бандформувань.

Раніше у 1993 році американські війська вже намагалися втрутитися у події у Сомалі, але, втративши убитими 20 морських піхотинців, звернули операцію.

НТВ.Ру

Читайте також:

* США починають війну в Сомалі
* Індія-Пакистан. Нова війна?
* Мулла Омар переховується у гірській місцевості у районі Баграма
* Усама бен Ладен на території Ірану
* Таліби обстріляли два американських літака "стрінгерами"
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...