Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністру внутрішніх справ є що сказати. Чужими вустами

Четвер, 20 грудня 2001, 12:35
Днями президент Леонід Кучма похизувався своїми вчительським здібностями, мовляв, міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов та голова Державної податкової адміністрації Микола Азаров вчать українську мову у нього у кабінеті, й вже скоро заговорять нею. Кабінетна лексика "професора" Кучми дійсно варта неабиякої уваги і заслуговує на видання окремим посібником. Але ми наразі не про це.

Як стало відомо УП з поінформованих джерел, зокрема, Юрій Смирнов найближчим часом не тільки заговорить українською, але й іншим голосом, з іншою інтонацією та іншим тоном. Точніше - взагалі голосом іншої людини. Після нового року в апараті міністра буде введено нову штатну одиницю. У головного міліціонера з'явиться персональний прес-секретар. Ним, як очікується, стане Олександр Зарубицький, який нині є керівником Центру зв'язків з громадськістю столичної міліції.

Навіщо Юрію Смирнову знадобився особистий речник, питання риторичне. Відомо, що міністр внутрішніх справ цурається журналістів. Він їм, тобто нам, не довіряє. А на журналістські запити потрібно відповідати. Отож, цим займатиметься людина, знана у журналістських колах, яка володіє не лише українською мовою, а й основами спілкування у стилі рекомендацій Дейла Карнегі...

Варто очікувати "речницьких" новин й від СБУ. Приблизно у лютому перед головою Служби безпеки України Володимиром Радченком постане питання про нового прес-секретаря. Ні, Марина Остапенко, гідно виконувала покладені на неї у СБУ обов'язки, нею всі задоволені, просто так склалися її сімейні обставини, що вона на певний період має піти у відпустку, узяти, так би мовити, кількарічний (або як мінімум кількамісячний) тайм-аут у своїй професійній діяльності й присвятити себе родині.

У СБУ зараз думають, кого варто запросити на посаду речника голови Служби замість пані Марини і водночас думають... чи потрібна ця посада взагалі. Коли ви востаннє чули коментар прес-секретаря голови Служби? Сумління сумлінням, а роботи у речника "лідера" СБУ, погодьтеся, небагато. Така вже специфіка Служби. Тут, навпаки, треба поменше говорити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...