Чи заборонять СДПУ(О)?

Четвер, 20 грудня 2001, 12:59
Наприкiнцi грудня у Львовi розпочнуться громадськi слухання на тему "Дiяльнiсть СДПУ(О) у Львiвськiй областi". Триватимуть вони до сiчня-лютого наступного року, і основною темою порядку денного стане питання: чи справдi мiсцева органiзацiя СДПУ(О) практично "пiдiм'яла" пiд себе Державну податкову адмiнiстрацiю України у Львiвськiй областi i використовує її можливостi у власних партiйних цiлях.

Органiзаторами заходу виступили Львiвськi фiлiї Центру нацiонального вiдродження iменi С.Бандери та Молодiжного нацiоналiстичного конгресу, а також Комiтет захисту прав громадян (страйкком).

Як повiдомив голова Центру Юрiй Антоняк, на рiшення провести слухання вплинув реальний стан взаємостосунків ЛОО СДПУ(О) та Державної податкової адмiнiстрацiї областi, про який, як було сказано, "всi знають, але про це бояться говорити". Вiдтак ще до початку слухань стосунки есдекiв з податкiвцями органiзацiї-iнiцiатори акцiї назвали "протизаконними, дестабiлiзуючими", вони "стримують розвиток економiки, сприяють вiдтоку капiталiв, зростанню корупцiї та злочинностi загалом".

Як наслiдок, СДПУ(О) i ДПА звинувачують у порушеннях 15, 19, 24, 36, 37, 38 та 71 статей Конституцiї, а також статей 4 i 6 Закону України "Про полiтичнi партiї".

На загал, звинувачення, якi iнкримiнуються об'єднаним соцiал-демократам Львiвщини, майже слово у слово повторюють тi, якi кiлька мiсяцiв тому есдекам висунув народний депутат Ярослав Кендзьор: зрощення партiї (СДПУ(О) i силової структури (ДПА), вiдсутнiсть належного контролю над податковими службами.

Пам'ятаючи про причини програшу нардепа-рухiвця, який не зумiв надати у суді переконливі докази своєї правоти, представники нацiоналiстичних органiзацiй передбачливо запасаються необхiдним фактажем.

Як було заявлено, "компромат" на податкiвцiв з есдеками вже збирається i його буде оприлюднено пiд час акцiї. До речi, кiнцевi результати слухань також напряму залежатимуть вiд кiлькiсних та якiсних показникiв "роботи з громадськiстю".

Якщо доказiв протиправних дiй мiсцевих соцiал-демократiв та податкiвцiв буде достатньо, то iнiцiатори проведення слухань вимагатимуть заборони СДПУ(О) згiдно iз статтею 19 та притягнення до вiдповiдальностi винних посадових осiб згiдно iз статтею 22 Закону України "Про полiтичнi партiї".

Подiбнi вимоги також буде адресовано урядовi України, Верховному суду, уповноваженому Верховної Ради з прав людини та мiжнародним правозахисним органiзацiям.

www.pravda.com.ua, Львів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування