Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка буде бомбити Пакистан

Четвер, 20 грудня 2001, 14:29
Сполучені штати уклали секретну угоду з урядом Пакистану, у відповідності з якою спецпідрозділам США дозволяється почати пошуки і переслідування бійців і керівників "Аль-Каїди" на території Пакистану.

Угода передбачає не тільки полювання на бойовиків на землі, але і можливість бомбардування з повітря тих, хто намагається перетнути кордон Афганістану з Пакистаном. Однак пакистанська влада дала зрозуміти, що ця угода не буде діяти на постійній основі. Тому кожний раз, коли американці матимуть намір атакувати бойовиків "Аль-Каїди" на території Пакистану, вони повинні будуть знову погоджувати свої дії з пакистанською владою.

За даними розвідки США, сотні бойовиків "Аль-Каїди" перейшли кордон Афганістану з Пакистаном після розгрому їх загонів у гірському районі Тора-Бора.

Зі слів міністра оборони США Дональда Рамсфельда, антиталібські війська "піймали дуже багатьох, сотні людей, які намагалися втекти через кордон", передає Reuters. Представники пакистанської влади повідомили, що 14 чоловік загинуло, коли 156 арештованих бойовиків "Аль-Каїди", яких перевозили в автобусі недалеко від афганського кордону, захопили зброю охоронців і відкрили вогонь. Були вбиті вісім арабів, можливо бойовиків "Аль-Каїди", і шість пакистанців, у тому числі водій автобуса.

У розвідки США і в афганських джерел є підозри, що голова "Аль-Каїди" Усама бен Ладен може бути серед бойовиків, які втекли в Пакистан. Про те, що Усама бен Ладен може переховуватися у Пакистані, заявили і у Білому домі, хоч місцезнаходження лідера "Аль-Каїди" як і раніше залишається невідомим.

Напередодні заступник міністра оборони США Пол Вулфовіц на питання журналістів, чи живий Усама бен Ладен і чи може він досі переховуватися в печерах Тора-Бора, відповів: "Можливо, він мертвий і знаходиться у одній з печер".

Але, незважаючи на те що не виключена загибель бен Ладена у боях за Тора-Бора, Сполучені Штати все ж застерегли країни світу від надання йому притулку. Пол Вулфовіц заявила, що війна, яка розорила Афганістан, повинна стати уроком для будь-якої країни, яка захоче допомогти уникнути кари людині, яка підозрюється в організації повітряних нападів на США 11 вересня.

"Я думаю, для будь-якої країни, яка має намір надати бен Ладену укриття, це було б необдуманим кроком", - сказав Вулфовіц на прес-конференції у Пентагоні.

НТВ.Ру

Читайте також:

* У терактах 11 вересня винен Клінтон
* Америка буде бомбити Пакистан
* США починають війну в Сомалі
* Індія-Пакистан. Нова війна?
* Усама бен Ладен на території Ірану
* Таліби обстріляли два американських літака "стрінгерами"
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування