У терактах 11 вересня винен Клінтон

Четвер, 20 грудня 2001, 14:34
У США знайшли винного у терактах 11 вересня і у тому, що терорист номер один Усама бен Ладен досі не знайдений. Як показало спеціальне розслідування, проведене журналістами The Washington Post, це колишній президент Білл Клінтон.

Зокрема, журналістам вдалося з'ясувати, що Білл Клінтон не почав компанію з піймання бен Ладена ще у 1998 році через страх перед політичним ризиком і побоювання зашкодити близькосхідний переговорам. Крім того, вважають експерти, Клінтон не уявляв масштаб небезпеки, яка могла нависнути над США.

Все це стало причиною того, що, знаходячись на посаді президента, Білл Клінтон не почав компанію з піймання бен Ладена ще у 1998 році, після організованих ним вибухів в американських посольствах, пише сьогодні Daily Telegraph.

Як відзначає видання, президент допустив серйозні прорахунки три роки тому. За визнанням помічників Клінтона, генерал Генрі Шелтон, який недавно пішов у відставку з посади голови Об'єднаного комітету начальників штабів США, люто чинив опір ідеї Клінтона направити на пошуки бен Ладена елітний спепідрозділ.

Як пише Daily Telegraph, він вважав цю ідею просто наївною. "Абсолютно ніщо не заважало нам почати вже тоді операцію, подібну нинішній, якби влада тоді зважилися б на неї", - сказав в інтерв'ю виданню американський генерал. "Хоч Клінтон розумів, що режим "Талібан" пов'язаний з мережею бен Ладена "Аль-Каідою", він не став починати якісь військові дії проти нього", - додає він.

Єдине, що він зробив - це послав попередження талібам. Адміністрація Білого дому вважала, що вони будуть сприйняті як ультиматуми, подібні тим, які Буш озвучив перед Конгресом 20 вересня.

НТВ.Ру

Читайте також:

* У терактах 11 вересня винен Клінтон
* Америка буде бомбити Пакистан
* США починають війну в Сомалі
* Індія-Пакистан. Нова війна?
* Усама бен Ладен на території Ірану
* Таліби обстріляли два американських літака "стрінгерами"
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...