Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бюджет збереже пільги для населення - Турчинов

Четвер, 20 грудня 2001, 14:49
Голова бюджетного комітету Верховної Ради Олександр Турчинов розцінює прийняття у четвер державного бюджету на майбутній рік як "перемогу держави, яка своєчасно отримала держбюджет".

В інтерв'ю журналістам у четвер Турчинов зазначив, що парламенту все ж вдалося прийняти документ до кінця року, хоч "мало хто у це вірив".

При цьому він зазначив, що, незважаючи на запевнення уряду про те, що додаткові кошти для поповнення прибуткової частини знайти було неможливо, у ході постатейного розгляду було "знайдено" більше 1 млрд. грн. Це, зі слів голови комітету, дозволить збільшити фінансування сфери освіти, охорони здоров'я, судової реформи і вугільної галузі.

Одним з головних досягнень Верховної Ради він вважає збереження пільг ряду категорій населення.

Крім цього, відзначив Турчинов, за пропозицією профільного комітету з тексту бюджету були вилучені приблизно 9 статей. Він також зазначив, що прийняття бюджету у четвер стало можливим завдяки компромісам.

Олександр Турчинов сподівається, що президент Кучма підпише закон "Про Державний бюджет України на 2002 рік", щоб зберегти стабільність фінансово-політичної ситуації у країні на початку майбутнього року.

Бюджет-2002 затверджений з прибутками у розмірі 45,4 млрд. грн., витратами - 49,6 млрд. грн, дефіцитом - 4,3 млрд. грн. За проголосували 258 депутатів, 114 були проти, 18 стрималися, 41 не голосував. Проти голосувала фракція Компартії, не голосувала - фракція соціалістів "Лівий центр".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування