Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенківцям і заправдівцям не дали влаштувати "день захисту міліції" в Харкові

Четвер, 20 грудня 2001, 15:24
Дзержинський суд Харкова не дав дозволу молодіжному штабу блоку Юлії Тимошенко і комітету "За правду" провести пікетування обласного управління внутрішніх справ у день української міліції 20 грудня.

Акція була задумана як "день захисту міліції від політичної кон'юнктури". Її учасники планували роздавати звернення до міліціонерів такого змісту: "Ми, громадяни України, вдячні Вам – співробітникам міліції за професійність, мужність, честь і гідність, котрі ви демонструєте кожного дня. Ви ризикуєте своїм життям в боротьбі із злочинністю! Ви отримуєте мізерну платню! Ви стаєте жертвами політичних інтриг! Вас виганяють з роботи за принципову позицію та боротьбу з корупцією! Хто наживається на вашому службовому становищі? Хто штовхає Вас на незаконні дії? Хто використовує Вас? Хто намагається зіштовхнути Вас із власним народом? Якщо це звернення допоможе Вам зробити вибір, зробіть його на користь закону!"

Крім того, учасники акції планували покласти квіти до пам'ятника загиблим міліціонерам і вручити керівництву обласного УВС заяви про незаконне вилучення у них банерів під час маршу до місця зустрічі президентів України і Росії 14 грудня. Однак міськвиконком в особі керуючого його справами Петра Остапенка не дозволив проведення пікету, оскільки, на його думку, проведення акції в такому місці могло б призвести до зіткнень з багатьма шанувальниками міліцейської професії, які прийшли б туди привітати міліціонерів з святом.

Також Остапенко стверджує, що місце перед будинком УВС не пристосовано до пікетів. У рішенні судді Лосєвої говориться, що справа потребує досудової підготовки, тому пікетування 20 грудня заборонено до остаточного вироку. А слухання справи призначено на 24 грудня. Квіти до пам'ятника загиблим міліціонерам троє "заправдівців" все одно поклали і натовпу шанувальників міліції біля нього не помітили. Крім них, у той час біля пам'ятника майже нікого не було.

www.pravda.com.ua, Харків

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування