Лідер Партії регіонів загубив значок

Четвер, 20 грудня 2001, 17:36
Верховна Рада України ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата Сергія Шевчука з його особистої заяви в зв'язку із знаходженням на посаді держсекретаря Міністерства охорони здоров'я. Це рішення підтримали 245 депутатів, проти проголосували 2 з 408, що брали участь в голосуванні.

Депутати також ухвалили аналогічну постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата, лідера Партії регіонів Володимира Семиноженка з його особистої заяви. Як відомо, Семиноженко займає посаду віце-прем'єра України. Постанова була підтримана 239 депутатами, 9 проголосували проти з 411, що брали участь в голосуванні.

Разом з тим, депутати не підтримали постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата Володимира Єльчанінова в зв'язку з його особистою заявою. В ході обговорення депутати висловили здивування тим, що Єльчанінов написав свою заяву про зняття повноважень без вказівки причин. Єльчанінов був обраний до парламенту за списком Прогресивно-соціалістичної партії України.

Як повідомлялося, сумісниками були прем'єр-міністр Анатолій Кінах, Володимир Семиноженко, міністр екології Сергій Курикін, держсекретар Мінюстиції Олександр Лавринович, глава Антимонопольного комітету Олексій Костусєв, глава Держкомбуду Валерій Череп, держсекретар Мінздоров'я Сергій Шевчук, глава уряду Криму Валерій Горбатов, голова інноваційного фонду Віктор Ткачук і глава Деснянської райадміністрації Києва Анатолій Мокроусов.

Кинах, Лавринович і Курикін вже склали з себе депутатські повноваження. Повноваження Костусєва припинені рішенням Київського апеляційного суду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування