Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ВВОДЯТЬ ТОРГОВІ САНКЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

П'ятниця, 21 грудня 2001, 11:30
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження заборончих митних тарифів на імпорт металів, взуття та інших товарів з України на 75 мільйонів доларів через неухвалення нею законодавства для боротьби з піратським виробництвом аудіозаписів та оптичних носіїв. Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні.

Санкції компенсуватимуть збитки, яких за оцінками уряду США це піратство - незаконне копіювання та розмноження оптичної медіа-продукції (аудіо компакт-диски, комп'ютерні компакт-диски, багатоцільові цифрові диски та ін.) - щорічно завдає американській стороні.

У прес-релізі, опублікованому 20 грудня у Вашінгтоні, Торгівельний представник США Роберт Зеллік заявив: "Сполучені Штати рішуче стають на захист своїх прав. Ми сподіваємося, що Україна тепер подвоїть свої зусилля у протистоянні піратському порушенню прав інтелектуальної власності і ухвалить необхідне законодавство, яке дозволить нам зняти санкції. Але на даний час Україна не виконала своїх зобов'язань ухвалити відповідні закони для зупинення неліцензованого виробництва продукції на
оптичних носіях."

"Ми серйозно ставимося до піратського присвоєння американської інтелектуальної власності. Так само серйозно ставиться до цього СОТ, до якої Україна прагне приєднатися. Але без адекватного законодавства з права інтелектуальної власності важко уявити, як Україна заспокоїть стурбованість Америки чи пристосується до правил СОТ", - додав посол Зеллік.

Незважаючи на обговорення з представниками уряду України протягом останніх двох років та зобов'язання України вжити заходів щодо проблеми відвертого піратського порушення прав інтелектуальної власності, незаконне відтворення аудіозаписів та іншої продукції на оптичних носіях не припиняється.

Товари, що підлягають підвищеному миту будуть перелічені у оголошенні Федерального Реєстру; список буде вміщено на сайті Торгівельного представника США (www.ustr.gov) 21 грудня 2001 року. Підвищені митні тарифи вступлять у дію 23 січня 2002 року.

Передісторія

У серпні уряд США припинив спеціальний статус безмитної торгівлі (duty-free status) для України в зв'язку з нездатністю України припинити виробництво піратської відео- і аудіопродукції. Тоді було оголошено, що щорічні втрати американської промисловості від піратства оцінюються у понад $200 млн.

Торгова палата США мала намір почати з середини грудня процес введення економічних санкцій проти України, якщо до цього часу Верховна Рада не ухвалить вказаний закон. Термін розслідування, початого США щодо порушення авторських прав і виробництва нелегальних лазерних дисків в Україні, закінчився 12 грудня. У разі введення США торгових санкцій щодо українських експортерів через недотримання Києвом прав інтелектуальної власності уряд України оцінював збитки вітчизняних підприємств як мінімум $400 млн. на рік.

Загальний обсяг експортного постачання України в США оцінюється у $800 млн. на рік.

Читайте також:

Рада не підтримала законопроект про ліцензування виробництва компакт-дисків

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...