Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко блокує відхід депутатів з майбутньої фракції "Наша Україна"

П'ятниця, 21 грудня 2001, 17:43
Всі особи, обрані за списком блоку "Наша Україна", беруть на себе зобов’язання входити до єдиної парламентської фракції. Таким положенням учасники коаліції Ющенка вирішили доповнити угоду про створення виборчого блоку. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні політради "Нашої України", повідомив політкоординатор блоку Роман Безсмертний.

Ця вимога входження до єдиної фракції також стосуватиметься осіб, які були висунені блоком і обрані у мажоритарних округах. "Це покладає на учасників блоку передовсім моральні зобов’язання перед своїми партнерами та лідером, а також свідчить про серйозність намірів партій, що увійшли до блоку, виступати в парламенті єдиною консолідованою фракцією. Багато хто розглядає утворення фракції як проміжний етап на шляху створення на базі блоку єдиної потужної партії європейського зразку", - подає пояснення Безсмертного його персональний сайт.

Засіданні політради було в основному присвячене розгляду проекту угоди про створення блоку Віктора Ющенка "Наша Україна". Згідно нового виборчого законодавства, ця угода є важливим інструментом легітимізації утвореного виборчого блоку на міжпартійному з’їзді. Угодою, зокрема, визначаються квоти представництва партій-учасниць блоку на міжпартійному з’їзді, а також розподіл місць у виборчому списку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування