Горбулін знає, що "Демсоюз" - не фаворит, але пропозиції блокування не приймає

Субота, 22 грудня 2001, 12:32
Лідер партії "Демократичний союз" Володимир Горбулін вважає однією з головних задач партії відновлення довіри суспільства до влади.

Виступаючи у суботу у Києві на першому етапі 3-го з'їзду "Демсоюзу", Горбулін відзначив, що ситуація в Україні залишається "надто непростою". З його слів, економічний підйом ще непомітний для багатьох громадян, залишаються невирішеними гострі соціальні проблеми, у суспільстві поширюються розчарування і "політична апатія".

Зі слів Горбуліна, спостерігаються тенденції "відчуження влади від суспільства і комерціалізація політики". "В Україні практично немає зворотного зв'язку між суспільством і владою", - заявив він.

На думку лідера "Демсоюза", владні структури часто використовують політику "як інструмент особистого або корпоративного збагачення", що приводить до того, що владні рішення іноді приймаються не на користь громадян.

З його слів, для "Демсоюза" парламентські вибори стануть серйозним випробуванням на життєздатність. Зі слів Горбуліна, ряд експертів і політологів вважають, що "Демсоюз" не входить у список "фаворитів" виборчого процесу. Разом з тим він помітив, що від цілого ряду впливових сил партії надходили пропозиції співробітничати, але "Демсоюз", проаналізувавши пропозиції, вважає їх неприйнятними.

На думку Горбуліна, виборчі об'єднання повинні створюватися на "довгострокову перспективу". Говорячи про прийняте рішення блокуватися з ДемПУ (лідер - Ганна Антоньєва), він заявив, що партія керувалася "необхідністю об'єднання з силами, що довели прихильність" демократичним ідеям. З його слів, ДемПУ вже 10 років "не змінює ідеології".

Горбулін зазначив, що рішення "Демсоюза" і ДемПУ про об'єднання у спільний виборчий блок свідоме і базується на єдності позицій. З його слів, обидві партії прагнуть до гармонізації стосунків влади і суспільства, утвердження України як повноправного учасника світової спільноти і обидві партії прагнуть відродити демократичний рух в Україні.

Лідер парламентської фракції "Демсоюзу" Олександр Волков, виступаючи на з'їзді, зазначив, що повноцінна парламентська фракція "Демсоюзу" може бути створена тільки за умов проходження у парламент партійного списку. Створення могутньої парламентської фракції, вважає депутат, дозволить говорити про партію "Демсоюз" як про справжню парламентську партію.

Лідер ДемПУ Ганна Антоньєва, виступаючи на з'їзді, сказала, що він стане черговим етапом розвитку дружніх стосунків між обома партіями. На її думку, спільні зусилля "Демсоюза" і ДемПУ дозволять запровадити в Україні принципи демократії.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...