Горбулін "не помре від горя" якщо не пройде у парламент

Субота, 22 грудня 2001, 13:50
Перша п'ятірка виборчого списку партії "Демократичний союз" не буде затверджена на першому етапі третього з'їзду партії.

Про це заявив голова ради "Демсоюзу" Володимир Горбулін в інтерв'ю журналістам, у перерві роботи з'їзду.

"Першу п'ятірку ми ще не визначили", - сказав лідер партії. З його слів, на сьогоднішньому з'їзді будуть названі в алфавітному порядку 115 кандидатів від партії у багатомандатному виборчому округу. "Демсоюз" і ДемПУ досягли домовленості про забезпечення рівних прав кандидатів від обох партій у списку.

Зі слів лідера "Демсоюзу", перша п'ятірка "Демсоюзу" буде визначена після з'їзду. Відповідаючи на питання журналістів про принцип формування виборчого списку партії, Горбулін не виключив, що у першу п'ятірку ввійде тележурналіст В'ячеслав Піховшек.

Крім цього, він зазначив, що список буде формуватися виходячи з принципів "комплексного підходу" з урахуванням інтересів регіональних організацій партії і входження до списку "відомих людей".

Горбулін також повідомив, що переговори з ДемПУ про об'єднання двох партій в одну після виборів ще не велися.

Лідер партії вважає малоймовірним можливість розширення блоку за рахунок входження у нього нових суб'єктів. Відповідаючи на питання журналістів, він також зазначив, що переговори "Демсоюзу" з партією Олександра Омельченка "Єдність" практично завершені, оскільки Омельченко "абсолютно чітко і твердо заявив, що піде на вибори сам".

Горбулін також заявив, що не став би розглядати проходження "Демсоюза" у парламент майбутнього скликання самоціллю. Найголовніше, вважає він, - створення у майбутньому парламенті більшості, без чого неможливий нормальний діалог з урядом. "Ми намагаємося створити чітку архітектуру відповідальності влади, щоб вона була справді демократичною", - заявив лідер партії.

Відповідаючи на запитання журналістів, що буде, якщо партія не подолає 4%-й бар'єр на парламентських виборах, Горбулін сказав: "Я не помру від горя, я і далі буду працювати для моєї країни". На його думку, поразка на парламентських виборах - "це не трагедія, це нормальний політичний процес".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування