У блоці Ющенка не буде колишніх політв`язнів Горинів і Руденка

Неділя, 23 грудня 2001, 15:31
Республіканська християнська партія на з'їзді в неділю у Києві ухвалила попереднє рішення щодо членів партії, які увійдуть до списку виборчого блоку "Наша Україна" від РХП.

5- й з'їзд РХП визначив 7 кандидатур претендентів на місця в списку блоку.

Квота РХП у виборчому списку "Нашої України" становить 1,2% (приблизно 3 людини). "Вважаю це не зовсім справедливим рішенням, але ми позбавлені вибору", - підкреслив, виступаючи на з'їзді, глава РХП Микола Поровський. Зі слів Поровського, партії зараз необхідно погодитися з цією пропозицією і зосередитися на роботі в мажоритарних округах і на виборах до місцевих органів влади.

Перша попередня "трійка" від РХП - заступник глави РХП, начальник відділу міжнародних зв'язків Національного університету внутрішніх справ Василь Бартків; лідер РХП, перший заступник голови Державного комітету з енергозбереження Микола Поровський; перший заступник голови РХП, депутат Івано-Франківської облради Ігор Банах.

Передбачається, що прізвище першого кандидата буде на початку виборчого списку "Нашої України", другого - в середині, і третього - ближче до кінця списку, упереміж з прізвищами кандидатів від інших партій.

Республіканська християнська партія була заснована в 1997 році. Серед її лідерів і творців - ряд громадських діячів України, зокрема, колишні політв`язні Микола Руденко, Михайло і Богдан Горині. За даними партії, РХП нараховує понад 10 тисяч членів в 23-х регіонах України (204 районних організації).

На з'їзді РХП також ухвалила рішення про створення виборчого блоку під назвою "Виборчий блок Віктора Ющенка "Наша Україна".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування