Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Антікоррупционний форум" вивчить та знищить вітчизняну корупцію

Понеділок, 24 грудня 2001, 11:35
У Міністерстві юстиції України зареєстровано всеукраїнське громадське об'єднання "Антікоррупционний форум".

Головою координаційної ради "Антікоррупционного форуму" став генерал-майор, заступник голови Партії регіонів Геннадій Самофалов.

Отримуючи посвідчення про реєстрацію минулої п'ятниці, він зазначив, що головна мета АКФ - "наукове, системне, незалежне й об'єктивне вивчення української організованої злочинності і корупції, створення всеосяжної системи її викорінювання".

Самофалов підкреслив, що організація збирається надавати суспільну підтримку проголошеному президентом "курсу на рішучу боротьбу з корупцією".

Серед ініціаторів створення форуму - глава Державної податкової адміністрації України Микола Азаров, консультант президента Олександр Мартиненко, президент Національного телекомпанії України Ігор Сторожук, актор Богдан Ступка.

Один з ініціаторів створення АКФ віце-прем'єр Володимир Семиноженко підкреслив, що у боротьбі з корупцією "жодні адміністративні кроки не дають результату, поки не задіяне суспільство". За його словами, задача АКФ - створення антикоррупційної атмосфери в українському суспільстві.

Ще один з ініціаторів створення форуму, почесний президент банку "Правекс" народний депутат Леонід Черновецький повідомив, що він виділив із своїх особистих задекларованих прибутків $25 тис. для преміювання журналістів, які будуть висвітлювати проблеми боротьби з корупцією, і суспільних діячів, що пропонують ефективні методи боротьби з цим явищем.

Інтрефакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування