Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Удовенко: в групу Бойка йдуть окремі люди, це не масове явище

Понеділок, 24 грудня 2001, 11:56
Лідер Народного Руху України Геннадій Удовенко спростовує інформацію про масовий перехід членів партії в іншу організацію, й виступає за об'єднання партій національно-демократичного напрямку в єдину правоцентристську партію.

Про це лідер НРУ заявив у понеділок у Києві на прес-конференції, присвяченій 64-й річниці від дня народження фундатора НРУ В'ячеслава Чорновола.

Удовенко нагадав, що Чорновіл "постійно закликав до єднання національно-демократичних сил в могутню правоцентристську партію". "Виконуючи його заповіт, Народний Рух України 5-6 травня нинішнього року на з'їзді ініціював створення блоку на чолі з Віктором Ющенком", - сказав він.

Він також спростував інформацію про "ніби відхід цілих обласних організацій в групу Богдана Бойка (виборчий блок "Народний Рух України "). "Це не так, це дезинформація. Так, окремі люди переходять, але це не масове явище. Однак це завдає збитків НРУ як партії, нашому блоку, тому що зусилля людей сконцентровані на внутрішньопартійній дискусії, а не на виборах", - сказав Удовенко.

Член НРУ, замголови партії Лесь Танюк зазначив, що "в ієрархії Руху Бойко не посідав жодного чільного місця".

Відповідаючи на питання журналістів про можливі дії НРУ в зв'язку з використанням блоком Бойка назви "Народний Рух", Удовенко зазначив: "Ми будемо вживати заходи у межах українського законодавства". Він пояснив, що в Україні діє закон про авторське право, і у цей час на розгляд Верховної Ради внесені поправки до закона про вибори, які забороняють використовувати однакові назви.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування