Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарас Чорновіл планує взяти шефство над судом в Італії проти Марчука

Понеділок, 24 грудня 2001, 17:12
Депутат Тарас Чорновіл має внести до парламенту проект постанови про створення слідчої комісії щодо участі високопосадових українських службовців у незаконній торгівлі зброєю на початку 1990 років. Як заявив Чорновіл у понеділок в інтерв'ю журналістам, "у першу чергу це торкається Євгена Марчука, певною мірою – Леоніда Кравчука".

Чорновіл вважає, що депутати "зобов'язані" піти на створення слідчої комісії, оскільки вона стане "структурою, яка дозволить отримати матеріали італійської прокуратури, судочинства" у справі участі українців у торгівлі зброєю.

"В Італії дві справи передано до суду. Одна – по Стешинському, Жукову й іншим, де Марчук визнаний організатором злочинної групи з корисливими намірами. По Марчуку справу винесено в окреме провадження. Суд, так чи інакше, буде. Суд буде виносити якесь рішення по Марчуку. Щоб знати, що там відбувається, ми маємо створити слідчу комісію. Якщо буде визнано, що Українська держава на рівні перших осіб займалася контрабандою зброї у гарячі точки, то ви знаєте, які це матиме санкції", - зазначив Тарас Чорновіл.

Депутат також спокійно ставиться до того, що його дії можуть бути вигідні Деркачу-молодшому, який у підконтрольних ЗМІ розкручує тему причетності Марчука до торгівлі зброєю.

"Скільки разів, коли я давав свідчення у касетному скандалі, говорили, що я граю на руку або ес-декам, бо це Марчука робота, або Росії, або ще комусь… В цій ситуації ніби граєш на руку Деркачу. Але ж треба визначитися, де твої інтереси, займатися цим, і менше думати, Деркачу це вигідно чи ні. Якщо Деркач вважає за доречне висвітлювати, те, що я роблю, на своїх каналах - я тільки за. Це матиме популярізацію. В певний момент я, можливо, робитиму те, що йому не вигідно", - сказав Чорновіл.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування