Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тільки в Криму витратять 11 мільйонів гривень на вибори

Понеділок, 24 грудня 2001, 18:00
Ізбірком Криму затвердив кошторис витрат і календарний план першочергових заходів до виборів до Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

На засіданні Ізбіркому Криму в понеділок прозвучали уточнені дані щодо кількості виборців на півострові - це 1 мільйон 515 тисяч 217 осіб. В Криму буде створено 100 виборчих округів, середня кількість виборців на яких становитиме 15 152 чол.

Як було заявлено, сталися зміни з кількості округів в деяких містах і районах Криму. Скоротилося по одному округу в Армянські, Джанкоє і Сімферопольському районі, збільшилося на один округ в Сімферополі, Судакові і Бахчисарайському районі. З пояснення голови Ізбіркому Криму Івана Полякова, ці зміни сталися, в тому числі, і тому, що в деяких регіонах на виборах 1998 року був завищений відсоток виборців.

Кошторис витрат на організацію проведення виборів становитиме 11,503 млн. грн., що майже вдвічі перевищує бюджет минулих виборів в Криму. 1 млн. грн. у кошторисі витрат передбачений в якості резерва на випадок повторних виборів. Ізбірком збирається звернутися до парламенту і уряду з пропозицією включити цю суму до бюджету автономії на 2002 рік.

30 грудня, згідно із затвердженого в понеділок календарного плану, Ізбірком оголосить про початок виборчої кампанії в Криму. До 9 січня має бути сформований склад окружних і дільничих комісій, а з 10 січня починається висунення кандидатів в депутати ВР Криму.

Ізбірком Криму також ухвалив Звернення до районних і міських рад, місцевих політичних осередків і трудових колективів, в якому сказано, що до 4 січня вони повинні подати свої пропозиції щодо складу окружних і дільничих комісій, а до 9 січня утворити такі комісії.

pravda.com.uaз Криму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування