Чорновіл - за Бойка

Вівторок, 25 грудня 2001, 11:54
Мертвий Вячеслав Чорновіл закликає голосувати за Рух Бойка. "Рух - вибір рішучих", - говорить він з того світу, усміхаючись з фотографії на листівці бойківців. "Це ляпас всім нам", - вважає Тарас Чорновіл, який збирається судитися з Рухом Бойка через використання імені та зображення його батька у передвиборчій агітації блоку "НРУ".

"Що це за Рух - це абсолютно зрозуміло. Коли у мене була зустріч з президентом, за якою я давав свідчення під час касетного скандалу, то там теж в розмові виринали ці моменти: Бойка готували на голову Руху, щоб мати свою абсолютно лояльну структуру. Вона мала б працювати в руслі президента і остаточно зруйнувати наробки Чорновола", - вважає син загиблого голови Народного Руху.

"Те що, Бойко як один з організаторів розколу намагається використати прізвище Чорновола, це є настільки брудно і гидотно, що я готовий цьому протистояти. Рух Удовенка поки жодним чином не бореться з тим, що Бойко використовує їх бренд. Це справа Руху, я не є членом партії. Але якщо використовують ім'я Вячеслава Чорновола, я мовчати не буду", - зазначив він в інтерв'ю журналістам.

За словами Тараса Чорновола, він кілька разів попереджав Рух Бойка, що подасть до суду за використання прізвища батька. Після цього з телереклами блоку "НРУ" зникли згадування про Чорновола. Тепер його портрет з'явився у друкованих агітках - в суботу їх роздавали біля метро "Хрещатик".

"Я не дуже розбираюсь у юридичних нормах, але принаймні судовий позов матиме розголос", - заявив Чорновіл. Поки він радитиметься з юристами, оскільки ще не знає, хто має бути відповідачем - адже блок Бойка "Народний Рух України" юридично ще не створено і він не міг бути замовником на розміщення телереклами та виготовлення поліграфії.

В самій коаліції Бойка погрозу судитися зустріли криком. Дмитро Понамарчук, колишній прес-секретар Вячеслава Чорновола, а потім Народного Руху Удовенка, нині є кандидатом на п'яте місце в блоці "НРУ". Він вважає, що Тарасу Чорноволу "треба подавати до суду на весь український народ, бо не Бойко використовує ім'я Вячеслава Чорновола, а Народний Рух іде під його знаменами". "Вячеслав Чорновіл - наша велика ідея. Він не використовується в пропаганді блоку, він символізує ідеї, які використовує "НРУ". Блок іде на вибори з ідеями Чорновола, його думками".

"Бойко в 1992 році зробив все можливе і неможливе, щоб Чорновіл очолив Народний Рух. І губернатор Бойко у 1998 році висунув Чорновола кандидатом в народні депутати по Тернополю. І Чорновіл двічі запрошував Бойка на посаду голови секретаріату Народного Руху. То маразматик Удовенко та його підспівувач Тарас Чорновіл цього не знали, бо і близько там не лежали", - заявив Понамарчук в інтерв'ю УП. "Я трошки був причетний до цієї сім'ї [Чорноволів]. Те, що було у Вячеслава Чорновола з Бойком - це було більше, ніж родинні відносини".

"Хай подає до суду. Як я можу відмовитися від того, що я творив своїми руками. Навпаки, я зроблю все, щоб портрет Чорновола був у кожній хаті. Ми мільйонний тираж замовимо", - поступово переходив на крик Дмитро Понамарчук.

Від УП варто додати лише одне. Дуже прикро, що "мільйонний тираж" Чорновола, який дійде до кожного дому, вводитиме людей у велику оману. Бо лише одиниці знають, як створювався Народний Рух Бойка.

Достеменно відомо, що влітку 2000 року, ще до установчого з'їзду "НРУ за єдність" в кабінеті Кучми Бойко доповідав "гаранту" про успішне створення регіональних осередків нової партії за сприяння місцевих адміністрацій. Водночас він скаржився на відсутність грошей. Йому потрібно було всього лише 30 тисяч "зелених" на місяць. Каже - дякуємо, Леоніде Даніловичу, що посприяли, але грошей нам на цю добру справу не вистачає… Ось президент і доручив фінансування третього Руху одному зі своїх колишніх друзів.

Чи продовжується ця фінансова підтримка і до цих часів – не відомо. Але й зараз Рух Бойка випускає дорогі листівки на коштовному папері, та залучив до партії пана Рогозу, який ніколи не був відомий своїми ідеологічними принципами, але завжди вирізнявся тим, що надто полюбляє гроші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...