Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За порушення виборчого закону будуть саджати

Вівторок, 25 грудня 2001, 12:47
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець заявляє про неприпустимість втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, посадових і службових осіб у виборчий процес.

У вівторок у Києві Рябець закликав представників влади "бути надзвичайно обережними і пильними під час виборчого процесу", оскільки порушення ними виборчого законодавства може спричинити конкретну юридичну відповідальність, в тому числі карну.

Також за його словами, необхідно забезпечити неупередженність з боку органів влади і місцевого самоврядування "до всіх без виключення суб'єктів виборчого процесу".

"Починаючи з 31 грудня, і закінчуючи вдень голосування, будь-які дії, повчання, заяви або висловлювання, які будуть направлені на порушення встановлених законів обмежень і заборон, можуть бути оскаржені будь-яким громадянином або суб'єктом виборчого процесу в суді і кваліфікуватиметься як серйозне порушення виборчого закону, за яке законодавством передбачені конкретні види юридичної відповідальності", - підкреслив він.

За зловживання службовим становищем при веденні передвиборної агітації кандидатами в депутати, які є посадовими або службовими особами в органах державної влади або місцевого самоврядування, на державних і комунальних підприємствах, в установах і організаціях, передбачена карна відповідальність у відповідності зі статтею 364 Карного кодексу України.

Крім того, до карної відповідальності у відповідності зі статтею 157 Карного кодексу України, може бути залучене будь-яка особа, яка "перешкоджає шляхом насильства, обману, погроз, підкупу чи іншим способом вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним народним депутатом", - підкреслив Рябець.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування