Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко звинувачує СДПУ(О) в спробі спокусити молодь

Вівторок, 25 грудня 2001, 13:30
Частина молодіжного крила партії "Батькивщина" заявила про вихід з виборчого "Блоку Юлії Тимошенко" і створення нової Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Батьківщина молода".

Як говориться в пресі-релізі, оприлюдненому на прес-конференції у вівторок, молодь "висловлює рішучий протест проти прагнення Юлії Тимошенко монополізувати партію", а також "проти авторитарного стилю керівництва партією, коли всі рішення приймаються одноосібно".

"Такі методи керівництва партією і блоком викликають сумніви щодо демократичності політичних поглядів керівництва блоку", - ідеться в прес-релізі.

Колишній керівник Київської молодіжної організації партії Леонід Юдін заявив, що "з блоку вийдуть тисячі молодих людей по всій Україні", зокрема, з його слів, у Києві таке бажання виявили "близько 800 осіб".

Зі слів Юдіна, молоді люди "поки не визначилися з тим, до якої партії або блоку вони примкнуть для участі у виборах", однак, вже "проводять консультації з різними політичними силами".

Частина, які відділилася від "Батькивщини", сказав Юдін, хотіла б увійти до молодіжного блоку, з тим, щоб надалі сформувати молодіжну фракцію в парламенті, але такий блок ще не створено.

Група швидкого реагування "БЮТи-штабу" пікетувала будинок, де проходила прес-конференція, деякі учасники акції проникли всередину та спробували перешкодити проведенню заходу.

Народний депутат, заступник глави "Батьківщини" Михайло Павловський, який з'явився на прес-конференції за підтримки активістів "БЮТи-штабу", заявив, що інформація про масовий вихід молоді з партії "Батьківщина" не відповідає дійсності. З його слів, з партії виключений тільки Юдін, який примкнув до соціал-демократів (об'єднаних).

Павловський заявив, що нинішня прес-конференція також організована СДПУ(О) і є реакцією на рішення фракції "Батьківщина" голосувати за відставку першого віце-спікера Віктора Медведчука.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування