Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Континент" остаточно втратив ліцензію. ВВС вважає, що це політично вмотивоване рішення

Вівторок, 25 грудня 2001, 14:11
Всесвітня Служба Бі-Бі-Сі оприлюднила заяву щодо остаточного позбавлення київської радіостанції Радіо "Континент" ліцензії на мовлення і видачі ліцензії на цю частоту іншій компанії.

У заяві йдеться, що позбавлення ліцензії радіостанції, яка серед іншого ретранслювала програми Бі-Бі-Сі у Києві на ультракоротких хвилях, виглядає як політично вмотивоване рішення, яке завдасть додаткової шкоди Україні у галузі дотримання свободи слова.

Бі-Бі-Сі зазначає, що Радіо "Континент" позбавлено ліцензії у той час, коли в арбітражному суді тривав розгляд апеляційної скарги радіостанції на попереднє рішення Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Бі-Бі-Сі обіцяє і надалі порушувати питання упередженого ставлення до свого партнера на різноманітних міжнародних форумах.

Повний текст заяви:

ЗАЯВА ВСЕСВІТНЬОЇ СЛУЖБИ БІ-БІ-СІ
РАДІО КОНТИНЕНТ ЗНОВУ ОПИНИЛОСЬ ПІД ЗАГРОЗОЮ

Сьогодні власті України відкликали ліцензію на мовлення київської FM-радіостанції Радіо Континент, яка ретранслює програми Української Служби Бі-Бі-Сі у Києві, видавши ліцензію на мовлення на цій частоті іншій компанії. Вдавшись до такого кроку, Національна Рада України з питань Телерадіомовлення фактично порушила власну обіцянку не втручатися в процес розгляду апеляційної скарги, поданої Радіо Континент до арбітражного суду в Україні. Тепер Радіо Континент - одній з найкращих FM-радіостанцій України - загрожує закриття і втрата майна.

Процес отримання ліцензії, крізь який довелося пройти Радіо Континент був безладним та упередженим. Важко не дійти висновку, що рішення було політично вмотивованим. Виглядає на те, що від самого початку власті вирішили позбавити Радіо Континент ліцензії на мовлення, а згодом доклали максимальних зусиль для виправдання цього рішення. Національна Рада і її голова Борис Холод навіть знехтували рекомендаціями власної експертної комісії, члени якої одностайно називали Радіо Континент найкращим претендентом на частоту мовлення, про яку йдеться.

Бі-Бі-Сі глибоко шкодує з приводу рішення українських властей, вважаючи, що воно не змінить на краще погану репутацію України у галузі свободи преси. Радо Континент повинно мати право на правниче оскарження цього рішення як в українських, так і європейських органах судочинства. Зі свого боку, Бі-Бі-Сі і надалі порушуватиме проблему упередженого ставлення до Радіо Континент на різних міжнародних форумах.

Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування