Гладій захищає Медведчука і знає, хто його "замовив"

Вівторок, 25 грудня 2001, 16:54
Голова Аграрної партiї України i водночас губернатор Львiвщини Михайло Гладiй висловив своє критичне ставлення до оприлюднення в деяких ЗМI повiдомлень про арешт голови ДПА Львiвської областi Сергiя Медведчука -брата колишнього першого вiце-спiкера парламенту, назвавши цей факт
прикладом iнтернет-пiратства.

Разом з тим Гладiй здивувався такiй емоцiйнiй реакцiї останнього на поширену про нього дезинформацiю."Чому вiн так бурхливо зреагував на анонiмне iнтернет-повiдомлення? Я б так не робив", - прокоментував лiдер АПУ дiї свого пiдлеглого (Сергій Медведчук є членом Аграрної партiї). Тим бiльше, що, за словами Гладiя-губернатора, Державна податкова адмiнiстрацiя областi в цiлому справляється зi своїми обов'язками, повнiстю забезпечуючи необхiдний рiвень надходжень до бюджету, а значить Медведчуку не повинно бути соромно за свою роботу.

Гладiй також рiшуче заперечив можливiсть використання Аграрною партiєю пiд час виборiв адмiнресурсу. За його словами, подiбнi обвинувачення нiчим не пiдкрiпленi, "просто хтось поставив собi за мету постiйно атакувати нас цим адмiнересурсом". Хоча в цiлому у цьому явищi вiн, схоже, не бачить нiчого поганого. "А хiба Ел Гор пiд час президентських виборiв не використовував адмiнресурс? Чи подiбного не було пiд час недавнiх виборiв у Польщi?", - риторично запитав Гладiй журналiстiв.

Проте загалом, на переконання голови АПУ, таке явище як адмiнресурс iснуватиме тодi, доки будуть мажоритарнi округи, i повнiстю зникне, коли в Українi запровадять пропорцiйну виборчу систему. "Тодi конкуруватимуть лише двi сили: та, яка знаходиться при владi, i та, яка до неї рветься. Вiдтак адмiнiстративний ресурс стане непотрiбним", - вважає Гладiй.

Водночас губернатор так i не змiг аргументовано вiдповiсти на запитання: чому в обласному центрi є чимало щитової реклами Аграрної партiї, у той час як "Яблуку" рекламуватися подiбним чином не дозволили. "Таке рiшення, очевидно, прийняла комерцiйна структура, яка мала розмiстити цю рекламу на своїх щитах. Так що це виключно проблема самої партiї "Яблуко", - заявив львiвський губернатор.

www.pravda.com.ua зi Львова

24 грудня ДПА України і ДПА Львівської області спростували інформацію про арешт голови ДПА у Львівській області Медведчука. Інформацію про те, що Медведчука 21 грудня було заарештовано, розповсюдили електронні ЗМІ, зокрема, сайт "Україна кримінальна".

Сам голова Державної податкової адміністрації України у Львівській області пов'язує повідомлення про свій арешт з наближенням виборів. Він не пов'язує цю акцію з відставкою свого брата Віктора Медведчука з посади першого заступника Голови Верховної Ради.

Медведчук заявив, що не перебуває під підпискою про невиїзд і не мав ніяких контактів з правоохоронними органами.

УНІАН

Медведчук не знає, за що його могли б заарештувати

Медведчука ніхто не арештовував. Поки що

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування