У Ющенка будуть свої ес-деки, лейбористи і навіть "Нова генерація"

Вівторок, 25 грудня 2001, 18:18
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко підписав Протоколи про підтримку блоку на парламентських виборах 2002 року з головами чотирьох українських партій.

Таким чином, статус партій, які підтримують виборчий блок "Наша Україна", отримали:

- партія "Нова політика" (голова – Артур Білоус);
- Соціал-демократична партія молоді (уповноважений представник - Олександр Марченко);
- Всеукраїнська партія трудящих (голова Мирослав Якібчук);
- партія "Нова генерація України" (голова Юрій Мірошніченко).

Згідно з протоколом, ці партії братимуть "спільну участь у виборчій кампанії та сприятимуть перемозі блоку Ющенка на виборах 2002 року", повідомляє прес-служба "Нашої України".

Раніше було підписано такі протоколи з партіями Соціального захисту, Захисників Вітчизни та "Єдиною родиною". Переговори щодо підтримки блоку ведуться ще з рядом політичних сил.

Згідно із законом про вибори, члени цих партій не можуть мати своїх представників у списку "Нашої України" – для цього треба бути або безпартійним, або щоб всі учасники блоку на своїх з'їздах внесли ці партії до списку засновників коаліції.

У передвиборчий період цей статус дозволить даним партіям лише використовувати гасло "За підтримки блоку Ющенка".

До блоку Віктора Ющенка "Наша Україна” входять 10 партій-учасників – Народний Рух України, Український народний рух, Партія "Реформи і порядок", "Солідарність", Християнсько-народний союз, Молодіжна партія України, "Вперед, Україно!", Республіканська християнська партія, Ліберальна партія України, Конгрес українських націоналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування