Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі сина президента на Генпрокуратуру тиснуть комуністи та Григорій Омельченко

Вівторок, 25 грудня 2001, 19:52
Леонід Кравчук вважає, що Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом використання валютного рахунку, відкритого в одному з швейцарських банків на ім'я його сина, під тиском зацікавлених осіб.

"Це політичне замовлення комуністів, які ніколи пробачать мені заборони в 1991 році Компартії України, це замовлення і інших посадових осіб, в тому числі Григорія Омельченка", сказав він в інтерв'ю.

Кравчук підкреслив, що Генпрокуратура "це замовлення не виконує", але "тиск, спрямованний на неї, був таким великим, що вона не витримала". Він також вважає, що, надавши інформацію в Верховну Раду про хід розслідування карної справи, Генпрокуратура діяла не в рамках закону, рівно як і не в рамках закону діяв заступник голови ВР Степан Гавріш, зажадавши таку інформацію.

"Всі посадові особи повинні діяти в рамках Конституції, в рамках закону. Але ніде в законі не указано, що інформація про громадян України повинна надаватися в Верховну Раду. Генпрокуратура має подавати інформацію про діяльність народного депутата Леоніда Макаровича Кравчука, а інформація про Олександра Леонідовича надаватися не повинна, тому що він йде в загальногромадянському праві, як всі громадяни України. Чому раптом йому особлива честь?" - сказав Кравчук.

Народний депутат зазначив, що "син цікавить їх дуже мало, тим більше що все це шито білими нитками". "Якби мова йшла про конкретні факти, які можна довести, це давно було б доведене", - підкреслив він.

Кравчук нагадав, що уперше згадка про відкриття рахунку Олександром Кравчуком в швейцарському банку з'явилася в 1994 році, "відразу після того, як я програв президентські вибори, і голова парламентського комітету по боротьбі з корупцією Григорій Омельченко обнародував інформацію про ніби відкриття в Швейцарії банківського рахунку" на ім'я О.Кравчука.

"І кожний рік ця інформація з'являлася в ЗМІ. З року в рік народні депутати вимагали від прокуратури інформацію про те, як йдуть справи на цьому фронті. І так воно йде від виборів до виборів, в яких я беру участь", - сказав Кравчук.

Генпрокуратура не підтвердила та не спростувала інформацію про збудження кримінальної справи за фактом використання валютного рахунку, відкритої на ім'я О.Кравчука в одному з швейцарських банків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування