Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Кабулі почали грати в футбол без борід

Середа, 26 грудня 2001, 11:47
Перший футбольний матч після падіння режиму талібів відбувся у столиці Афганістану - Кабулі. Протягом п'яти останніх років футбол у Кабулі урядом талібів не поновлювався, однак поєдинки команд мало нагадували ті, які відбуваються в інших країнах світу.

Гравці повинні були грати у довгих штанах, а обов'язковою умовою їх участі у матчах, рівно як і присутність глядачів на трибунах, були бороди. Крім того, зустрічі переривалися релігійною поліцією на молитви.

У ході матчів вболівальники не мали права демонструвати свої емоції, заборонені були крики і свист. Нерідко на стадіонах у перервах між таймами здійснювалися публічні страти противників режиму.

Матч, який проходив у вівторок за присутності 4 тис глядачів, столичне "дербі", між кабульськими командами "Сабавун" і "Міванд" мав абсолютно інший характер.

Вперше футболісти вийшли на поле у коротких трусах, а їх форма нагадувала кольори "Манчестер Юнайтед" і мадридського "Реала". Автор єдиного гола Абдола Барак був заохочений грошовою премією, еквівалентною 8 доларам.

Керівник Федерації футбола Афганістану Залма Паліанда зазначив, що колишня заборона гри у коротких трусах коштувала його країні виключення з членів Міжнародної федерації футбола (ФІФА) і всіх міжнародних змагань. Однак зараз футбол відроджується наново.

"Міжнародне футбольне співтовариство забуло про нас, - заявив Паліанда. - Адже у нас багато талановитих гравців, і ми також можемо грати у фінальних турнірах чемпіонату світу". Він додав, що Афганістан буде прагнути до відновлення свого членства у ФІФА.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування