Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка і Медведчука Кучма звільнив через заздрість

Середа, 26 грудня 2001, 12:36
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає істинною причиною відставки Віктора Ющенка і Віктора Медведчука можливість їх участі у президентських виборах 2004 року.

У вівторок увечері на зустрічі з жителями Славянська Донецької області Мороз зауважив, що Ющенко "не використав свого шансу", знаходячись на посаді прем'єр-міністра, і "потрапив у залежність від президента України".

У той же час, сказав лідер СПУ, і Ющенко, і колишній перший віце-спікер Медведчук "розглядаються як претенденти на президентське крісло". На думку Мороза, саме це і спричинило відставку Медведчука, а щодо Ющенка "буде предметом тиску на нього".

Оскільки, вважає Мороз, для президента Леоніда Кучми "питання про третій термін президентства ніколи не знімалося з порядку денного", то і Медведчука, і Ющенка він вважає "ворогами".

Відповідаючи на питання, лідер соціалістів відкинув можливість співпраці з блоком Віктора Ющенка "Наша Україна". Оцінюючи перспективи Ющенка, Мороз висловив думку, що лідер "Нашої України" знаходиться у "складній ситуації", оскільки він "не реалізовував свого потенціалу і навряд чи його реалізує".

Конкретизуючи завдання опозиційних партій у нинішній кампанії, Мороз заявив, що головним для них є протидія використанню адмінресурсу у передвиборній кампанії.

Мороз висловив думку, що до парламенту майбутнього скликання могли б пройти Компартія, набравши 18-20% голосів виборців, блок "За єдину Україну!" - 8%, блок "Наша Україна" - 12-14%, СПУ і партії, що приєдналися до неї, - 10-12%, "Блок Юлії Тимошенко" - 6-8%, ПЗУ - 6-8%, СДПУ(О) - 6-8%, "Яблуко" - 5-6%.

"Це об'єктивні показники з урахуванням істинного ставлення людей і без урахування впливу адмінресурсу", - вважає Мороз, проте він визнає, що використання адмінресурсу вплине істотним чином на результати виборів.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...