Кучма знову відмовляється назвати причини звільнення Тимошенко

Середа, 26 грудня 2001, 13:54
Судовий розгляд за позовом лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко до президента Леоніда Кучми про зміну в указі формулювання причин її звільнення з посади віце-прем'єр-міністра перенесено на 24 січня 2002 року.

Як повідомив адвокат лідера передвиборчого "Блоку Юлії Тимошенко" Віктор Швець, слухання перенесли через те, що адміністрація Президента знову не надала документів, на підставі яких був підписаний указ.

Справу за позовом Тимошенко до Кучми про зміну формулювання причини її звільнення з посади віце-прем'єр-міністра розглядає Печерський місцевий суд Києва. В указі глави держави від 19 січня 2001 року підставою звільнення Тимошенко названо притягнення її до кримінальної відповідальності.

На думку Тимошенко, причина звільнення суперечить Конституції України і чинному законодавству, тому вона просить у судовому порядку вилучити з указу президента причини її звільнення.

За словами Швеця, притягнення до кримінальної відповідальності не може бути підставою для звільнення з посади. Крім того, формулювання причин у цьому документі (Указі Президента України) порушує право людини на захист.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News