Харківська влада ініціює референдум

Середа, 26 грудня 2001, 18:42
Сесія Харківської міськради 52 голосами проти 4 висловилася за проведення консультативного референдуму щодо надання Харкову спеціального статусу в
складі України. Дане запитання, якого не було спочатку на порядку денному, було включено до нього вже в ході сесії з ініціативи депутата Михайла Добкина.

За наполяганням цього ж депутата, який очевидно претендуватиме на місце у
Верховній раді по тому округу, де зараз Харків представляє Валерій Шмаров, це питання було розглянуто на сесії першим, відтіснивши обговорення бюджету.

У ході обговорення депутати стверджували, що Харкову необхідний статус, схожий із статусом Києва і Севастополя і що підсумки консультативного референдуму будуть аргументом на користь того, щоб Верховна Рада змінила Конституцію і ухвалила спеціальний закон про статус міста, подібно до того, як після проведення схожого референдуму у 1998-м році був ухвалений Закон про створення спецрежиму інвестиційної діяльності на території міста.

За словами Добкина, спеціальний закон про Харків "покінчить з практикою 10-літнього знущання над містом". Міськрада також ухвалила звернення до президента, спікера і депутатів Верховної Ради, де перерахувала досягнення Харкова в різних областях, і повноваження, які необхідно дати органам місцевого самоврядування для спеціального статусу міста.

www.pravda.com.ua з Харкова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...