Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Главкомом військ ПВО України призначено Торопчина

Четвер, 27 грудня 2001, 11:36
Генерал-лейтенант Анатолій Торопчин призначений головнокомандуючим військ Протиповітряної оборони Збройних сил України. Відповідний указ підписав у середу президент України Леонід Кучма, повідомили в прес-службі Міноборони.

Торопчин народився 1 листопада 1951 року в с.Атасу Аркінського району Карагандинської області (Казахстан) у сім'ї робітників. У Збройних силах - з 1969 року. Після закінчення в 1973 році Ставропольського вищого військово-авіаційного училища льотчиків і штурманів ПВО служив, серед іншого, на посади старшого льотчика і командира ескадрильї.

З 1986 року, після отримання вищої освіти у військово-командній академії ПВО ім. маршала Жукова, Торопчин служив в Україні на різних командирських посадах, зокрема, був командиром полку, командуючим 60-го корпусу ПВО, командиром Південного району ПВО.

З 1998 року Торопчин проходив службу у головному командуванні військ ПВО на посаді першого заступника главкому військ ПВО ВС України.

У середині листопада він був призначений в.о. главком ПВО ВС України замість усуненого з посади у зв'язку з катастрофою російського літака ТУ-154 над Чорним морем главком ПВО Володимира Ткачева, який згодом після катастрофи подав у відставку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування