Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Новий Рік Кучма з Кінахом вирішили звільнити Мітюкова

Четвер, 27 грудня 2001, 12:50
Новим міністром фінансів України замість Ігоря Мітюкова буде призначений державний секретар Міністерства фінансів Ігор Юшко, повідомив прем'єр-міністр країни Анатолій Кінах на прес-конференції у четвер у Києві.

"Прийнято рішення про рокіровку кадрів на рівні міністра фінансів України. Кандидатура нового міністра узгоджена на рівні президента і прем'єр-міністра - це держсекретар Мінфіну Ігор Юшко", - сказав Кінах.

Кінах зазначив, що це питання необхідно розглядати, як невід'ємну частину роботи президента разом з прем'єром по удосконаленню, як системи управління, так і кадрового насичення державної виконавчої влади.

Характеризуючи Юшка, прем'єр назвав його "професіоналом, який глибоко знає банківську і фінансову систему України".

Зі слів прем'єра, Юшко довів свою дієздатність, перебуваючи народним депутатом у Верховній Раді. "Зважена, моральна людина, яка постійно працює над собою", - додав Кінах характеристику нового міністра.

Прем'єр виразив упевненість, що з Юшка "вийде хороший, професійний міністр фінансів". Однією з головний задач нового міністра, як відзначив прем'єр, стане вдосконалення роботи Мінфіну.

Зі слів Кінаха, президента дуже не задовольняє, що з точки зору формування сучасної фінансової і податкової політики є велика кількість зауважень до роботи Міністерства фінансів.

Зокрема, відзначив прем'єр, декілька років тому функції формування податкової політики були передані Міністерству фінансів, яке, однак, досі виконує їх незадовільно. На підтвердження своїх слів Кінах привів низьку якість проекту Податкового кодексу, який у цей час знаходиться в Верховній Раді.

Юшко на посаду держсекретаря він був призначений указом президента країни 7 грудня.

Народний депутат (фракція "Регіони України") Ігор Юшко займав посаду першого заступника парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності. Раніше він очолював Перший український міжнародний банк (Донецьк).

Мітюков очолював Мінфін з лютого 1997 року. У 1994-95 рр. він був віце-прем'єром з питань фінансів і банківської детальності, а потім до лютого 1997 – спецпредставником уряду України при Євросоюзі з повноваженнями віце-прем'єра.

Крім того президент Кучма підписав ряд кадрових указів, що стосуються високих посад у Міністерстві внутрішніх справ і Збройних силах України.

Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті Верховної Ради, своїм указом президент звільнив Юрія Черкасова з посади заступника Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України з Південно-Східного регіону - начальника Головного управління МВС у Дніпропетровській області у зв'язку з переходом на іншу роботу. Згідно з іншим указом президента, Черкасов призначений заступником держсекретаря МВС.

Ще одним указом Кучма звільнив з цієї посади Володимира Мельникова.

Крім того, указом президента Володимир Фролов звільнений з посади командуючого військами Цивільної оборони України в зв'язку з скороченням посади.

У середу Кучма також призначив своїми указами Анатолія Торопчина головнокомандуючим військ Протиповітряної оборони Збройних сил України, а Володимира Можаровського - командуючим військами Південного оперативного командування Сухопутних військ ВСУ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...