Литвин на Новий Рік буде поруч з Кучмою, Плющ - дивитися відеокасети, а Мороз - працювати над програмою партії

Четвер, 27 грудня 2001, 14:25
Глава адміністрації Президента України Володимир Литвин зустрічатиме Новий рік на Івано-Франківщині. За словами Литвина, він зустрічатиме Новий рік "у невеликому колі найближчих людей".

На запитання, чи це будуть політики, керівник адміністрації глави держави сказав: "Я думаю, що в цей момент це просто звичайні громадяни України, а не політики". Литвин також сказав, що з ним буде і його сім’я

За інформацією УНІАН, в Івано-Франківській області у резиденції "Гута" має намір провести Новорічну ніч і Президент України Леонід Кучма, який раніше зізнався, що буде зустрічати Новий Рік з "горілкою і салом".

А перший президент України, народний депутат Леонід Кравчук "традиційно" зустріне Новий рік в колі сім'ї з дітьми і внуками.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Кравчук побажав українцям у наступному році "думати про наступний день", обирати "гідний" парламент, а також здоров'я, щастя і радощі в сім'ях, віру у Бога. "Всі повинні розуміти, що попереду таке життя, яке ми самі створимо" - сказав він.

Голова Верховної Ради України Іван Плющ, з його слів, намагається приготувати до цього свята "хороші слова або подарунки" для своєї сім'ї. "Я буду дивитися новорічну передачу біля ялинки", - сказав спікер в інтерв'ю журналістам. Плющ також сказав, що буде розповідати своїй маленькій дочці все, що знає про це свято, і подивиться відеокасету із записом новорічної ранішньої імпрези з її участю.

Постійний представник президента у парламенті, політичний координатор блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний буде зустрічати це свято, "як і всі нормальні люди, з дружиною і батьками з того й з іншого боку". В інтерв'ю агентству депутат висловив надію на те, що "нам вдасться зібрати всіх вдома". У переддень свята, також сказав Безсмертний, "трохи щемить, що не встиг зробити те, що міг би".

Лідер фракції "Трудова Україна" Ігор Шаров зазначив, що завжди зустрічає Новий рік у колі сім'ї "з близькими людьми, дружиною, дітьми". "Ми прагнемо організувати це свято так, щоб він з року у рік проходив в якомусь цікавому місці, яке вибираємо в залежності від своїх настроїв і побажань. Ми висуваємо пропозиції, голосуємо і більшістю обираємо самий оптимальний варіант", - сказав депутат.

"Оскільки дітей у нас у сім'ї троє, то вони переважно "формують" свою "більшість" і "проштовхують" той варіант відпочинку, який їм подобається, а нам з дружиною доводиться тільки збирати плоди такої сімейної демократії і все організовувати", - пожартував Шаров. Депутат також збирається приготувати для своєї сім'ї і друзів декілька новорічних сюрпризів.

Лідер фракції вважає, що найкраще зустрічати Новий рік і Різдво в Україні. "Я переконаний, що такі свята треба зустрічати на рідній землі, де душа відчуває зв'язок між поколіннями і духовне наповнення святкових днів", - сказав він.

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз буде зустрічати Новий рік "передусім, з надією". Мороз сказав, що буде зустрічати це свято з сім'єю. "До мене прийдуть діти, внуки, привітаємо одне одного під бій київських курантів. Ми подаруємо внукам подарунки - іграшки, і, прокинувшись вранці, будемо радіти їх радості", - сказав він.

Зі слів лідера соціалістів, у казкового Діда Морозу вірять лише двоє молодших з його п'яти внуків. "А конкретніше – найменша внучка, якій 2 року і 8 місяців". Старші, з його слів, "розуміють умовність Діда Мороза", однак охоче погоджуються з тим, що він є, щоб отримати подарунки під ялинкою.

На питання, чи приготував він подарунки рідним, Мороз відповів, що вже вирішив, що подарувати дружині і двом дочкам. Мороз також сказав, що збирається за новорічні свята завершити брошуру "Чого хочуть соціалісти України".

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в інтерв'ю журналістам заявила, що рада святкувати Новий рік всією сім'єю. Вона вважає це "перемогою", оскільки минулий Новий рік, як вона висловилася, "ми святкували у в'язницях і ссилках".

Лідер Народного Руху України Геннадій Удовенко також збирається зустрічати Новий рік у колі сім'ї - з дочкою, зятем, внуком і його дружиною.

Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко збирається зустрічати Новий рік з сім'єю у Карпатах, а лідер Партії зелених Віталій Кононов - з сім'єю в селі у матері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування