В Україні - криза влади, вважає Ющенко

Четвер, 27 грудня 2001, 16:24
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що в Україні існує "криза влади". Про це він заявив у четвер у Києві, звертаючись з вітальною промовою до учасників 2-го з'їзду партії "Солідарність".

У той же час, на думку Ющенка, в Україні немає економічної, соціальної або духовної кризи, тому задачею політичних сил є формування ефективної влади.

Лідер блоку "Наша Україна" підкреслив, що за 10 років незалежності України не вдалося сформувати демократичну більшість в парламенті. Він також висловив думку про те, що якщо не вдасться створити політичну силу, яка зможе пройти у парламент і сформувати могутню коаліцію, то розмови про те, "чому нам погано живеться", будуть продовжуватися ще довго.

Зі слів Ющенка, при відсутності політичної волі політична сила буде неефективною, підкресливши, що "коаліція і перемога - це синоніми".
Крім того, він також висловив думку, що соціал-демократичні, ліберальні, християнські і демократичні ідеї - це ті ідеї, без яких не може обійтися країна. Однак, на думку Ющенка, "все це має значення", тільки якщо "ми будемо єдині".

Лідер "Нашої України" зазначив, що об'єднання партнерів навколо цього виборчого блоку є свідченням того, що в Україні сформувалася "критична маса" для того, щоб вирішити багато які проблеми у країні. З його слів, проект блоку "Наша Україна" є свідченням того, що його учасники бачать проблеми, якими живе українське суспільство, і знають, як їх вирішити.

Ющенко також підкреслило, що буде вимагати від всіх учасників блоку дотримання відвертості і чесності у взаємовідносинах. На його думку, "будь-яку справу, у тому числі і політику, необхідно робити чесно".

З'їзд партії "Солідарність" вітали лідер партії "Реформи і Порядок" Віктор Пінзеник, лідер Християнського народного союзу Володимир Стретович, голова Федерації профспілок України Олександр Стоян, глава Партії захисників батьківщини Юрій Кармазін, а також член Українського Народного Руху Іван Заєць. Крім того, учасникам з'їзду було зачитане привітання голови партії "Єдність" Олександра Омельченка.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування