Комуністи експлуатують кримський ЦВК

Четвер, 27 грудня 2001, 19:07
На засіданні Виборчої комісії Криму була затверджена дата початку виборчої кампанії у справі виборів у Верховну Раду Автономної Республіки Крим - 30 грудня. Крім того, були затверджені зразки печатей, штампів і виборної документації, у тому числі зразок підписного листа.

Як і на минулих парламентських виборах, підписні листи будуть заповнюватися російською мовою. На підтримку кандидата у депутати місцевого парламенту необхідно буде зібрати не менше 150 підписів. З 10 січня по 9 лютого - час, визначений Виборчкомом для висунення кандидатів у депутати. На збір підписів відводиться 20 днів і триватиме він до 14 лютого. У цей же день закінчиться реєстрація кандидатів у депутати.

На сьогоднішньому засіданні Виборчкому Криму були також утворені виборчі округи. Їх загальне число становить 100. Зміни, у порівнянні з минулими парламентськими виборами, відбулися в Армянську і Джанкої, де число округів зменшили відповідно з 2 до 1 і з 3 до 2; проте збільшилося воно у Сімферополі і Судаку, відповідно, з 18 до 19 і з 1 до 2.

Пояснюючи збільшення числа округів у Сімферополі, голова Виборчкому Іван Поляков зв'язав це із збільшенням місцевого населення. Правда, у ході засідання з'ясувалося, що столиця автономії отримала ще один округ, оскільки секретар міськради комуніст Олександр Дорофеєв звернувся з письмовим проханням про це до спікера Леоніда Грача.

Про вплив комуністичного керівництва кримського парламенту на роботу місцевого Виборчкому говорить і той факт, що сьогоднішнє його засідання проходило під контролем віце-спікера комуніста Юрія Корнілова.

Після його консультацій з членом Виборчкому - прогресивним соціалістом Віктором Харабугою була відхилена пропозиція створити у Сімферополі хоч би один округ з чисельною перевагою кримських татар, з тим щоб вони могли вибрати свого депутата у парламент.

www.pravda.com.ua, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування