Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Афганістан вимагає від Америки припинити бомбардування

П'ятниця, 28 грудня 2001, 13:35
Представник міністерства оборони Афганістану Мохаммад Хабіл сказав у п'ятницю, що Афганістан вимагає від США припинити бомбардування території країни у найближчі дні, оскільки всі можливі укриття Усами бен Ладена і талібів вже знищені, передає Reuters.

Міністр оборони зазначив, що сили бойовиків, що залишилися "нечисельні і можуть бути знищені максимум за три дні". На думку Хабіла, коли це буде зроблено, потреби у продовженні бомбардування більше не буде.

"Ми вимагаємо від Америки припинити бомбардування Афганістану після того, як їх мета буде досягнута", - сказав міністр оборони. "Без ухвали місцевих командирів і міністерства оборони Америка не зможе бомбити Афганістан коли захоче", - додав Хабіл.

У четвер глава тимчасового уряду Афганістану Хамід Карзай висловив намір попросити США припинити бомбардування афганської східної провінції Пактія. Це пов'язано з інцидентом, що відбувся у минулий четвер у Пактії, в ході якого загинуло близько 60 чоловік. Тоді літаки США завдали ракетно-бомбового удару по колоні автомашин, на яких група представників пуштунських племен слідувала у Кабул для участі у церемонії інавгурації нового уряду Афганістану.

Американські військові зазначають, що колона була обстріляна після того, як з неї був відкритий вогонь по літаках США. За даними Вашингтона, у колоні знаходилося "керівництво" руху "Талібан" або угрупування "Аль-Каїда".

За іншим даними, американському командуванню була надана помилкова інформація про склад делегації, що їхала у Кабул. Зокрема, невстановлений поки провокатор повідомив, що в автоколоні знаходився керівник терористичного угрупування "Аль-Каїда" Усама бен Ладен.

Створена Карзаєм комісія з розслідування причини що трапився поки не з'ясувала і, відповідно, не встановила винуватців трагедії.

НТВ.Ру

Читайте також:

* Афганістан вимагає від Америки припинити бомбардування
* Усама бен Ладен став театральним героєм
* Мулла Омар і бен Ладен переховуються у Баграні
* Бен Ладен в ефірі розказав про причину терактів у США
* Бен Ладена дістануть з могили?
* "Аль-Каїда" має всі необхідні матеріали для створення радіоактивної бомби
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...