Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Секретар РЄ закликав українську владу дати можливість "Континенту" вести мовлення до рішення суду

П'ятниця, 28 грудня 2001, 17:57
Вальтер Швіммер, Генеральний Секретар РЄ висловив у Страсбурзі своє занепокоєння станом свободи преси в Україні і, особливо, ситуацією на радіо Континент, незалежній радіостанції, яку Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення позбавила ліцензії на мовлення.

"Радіо Континент оскаржує це рішення в суді понад рік, а рішення суду й досі немає», заявив Генеральний Секретар. "Ліцензію на мовлення на частоті передали іншій станції, "Континент" може закритися, а суд ще не виніс свого рішення" - додав він і закликав українську владу дати можливість радіо "Континент" вести мовлення доти, доки суд не оголосить свого рішення. Пан Швіммер наголосив на тому, що свобода преси в Україні – один з найважливіших стовпів плюралістичної демократії , такої, за яку виступає Рада Європи".

"Ми чекаємо від України, як країни-члена нашої організації, що вони буде дотримуватися європейських стандартів у цій сфері. Саме задля того РЄ на початку цього року розробила план дій для сприяння розвитку міцних та незалежних ЗМІ в цій країні", заявив генеральний секретар РЄ.

IMI

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування