Газети Тимошенко вирішили просто не друкувати

П'ятниця, 28 грудня 2001, 22:07
Партія "Батьківщина" висловлює протест проти блокування виходу газет "Вечірні вісті" та "Слово Батьківщини" і звертається до міжнародних організацій з проханням вивчити ситуацію зі свободою слова в Україні і дати оцінку "антидемократичним діям влади".

У п'ятницю на прес-конференції у Києві представники партії повідомили, що 26 грудня видавництво "Преса України" в односторонньому порядку відмовилося продовжити договір на видання двох опозиційних газет.

Подібні дії, на думку членів "Батьківщини", "свідчать про повне політичне банкрутство діючого режиму, що намагається утриматися у влади".

Як зазначається в заяві "Батьківщини", партія розглядає те, що трапилося, як "частину кримінальних планів використання адмінресурсу для проведення до парламенту олігархічних партій і формування пропрезидентської більшості".

В Україні свобода слова - "з кляпом на роті", заявив член політради "Батьківщини", член парламентського комітету зі свободи слова і ЗМІ Віктор Таран-Терен. "Найстрашніше - це може трапитися з кожним", - додав він.

Видавництво "Преса України", зі слів Віктора Таран-Терена, напряму підкоряється господарському управлінню Адміністрації президента.

У свою чергу, головний редактор газети "Вечірні вісті" Олександр Ляпін зазначив, що ситуація, яка склалася, "є попередженням всім друкарням, які будуть видавати опозиційну пресу".

У заяві редакції цієї газети, опублікованій на сайті Інституту масовій інформації, говориться, що "ВВ" співробітничають з видавництвом "Преса України" з моменту свого заснування (протягом 3-х років). Журналісти видання висловлюють сумніви в тому, що одне з найбільш потужних поліграфічних підприємств України з технічних причин не може друкувати газету тиражем 80 тисяч примірників, що називається видавництвом як причина відмови в продовженні договору на друк газети.

"У зв'язку з початком передвиборної кампанії влада вжила заходів для блокування нашого видання", - вважає колектив "Вечірніх вістей", зазначаючи, що позиція видання "завжди викликала невдоволення влади". Журналісти підкреслюють, що "зараз владний режим майже повністю ізолював демократичну опозицію від ЗМІ", констатуючи, що напередодні парламентських виборів влада, незважаючи на закони і указ про чесні вибори, посилює тиск на незалежну мас-медіа.

У той же час, у видавництві "Преса України" кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна відмовилися коментувати ситуацію, яка склалася, мотивувавши відмову тим, що це - "наші з "Батьківщиною" справи".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...