"Струс мозку" - діагноз Литвина після автокатастрофи

Субота, 29 грудня 2001, 13:36
Глава адміністрації Кучми Володимир Литвин потрапив в автомобільну аварію зранку в суботу неподалік Києва. В службову машину, в якій перебувала друга за впливом особа в державі, на заміській трасі врізалися "Жигулі". У аварії загинув водій машини, яка врізалася у автомобіль Литвина.

У глави адміністрації президента Володимира Литвина, якого в суботу після автокатастрофи госпіталізовано до Клінічної лікарні "Феофанія", - струс мозку. Загрози його життя немає. Про це після обстеження Литвина заявив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна головний лікар цієї лікарні Володимир Свірідов.

З його слів, медичне обстеження стану здоров'я Литвина продовжується. Главі адміністрації призначено курс лікування. Він може пересуватися самостійно.

В управлінні київської міліції УП повідомили подробиці ДТП, яке сталося в суботу близько 9.05 на 19-му км автотраси Київ-Обухів.

"Автомобіль "ВАЗ 21063" знак "У 5020 КИ" під управлінням водія А.Плюти 1939 року народження, пенсіонера, грубо порушивши правила дорожнього руху, на прямій і рівній дільниці дороги в безпосередній близькості від автомобіля, який наближався у зустрічному напрямі, виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з автомобілем "Тойота Лендкрузер" (важкий джип - УП) під управлінням водія автобази держуправління справами". "У цьому автомобілі був Володимир Литвин", - повідомили УП у центрі громадських зв'язків МВС України у Києві.

"Внаслідок зіткнення "ВАЗ" зазанавав значних механічних пошкоджень, а його водій загинув". Литвина травмовано.

У ДАІ агентству Інтерфакс-Україна не змогли відповісти на питання про важкість травм, отриманих главою адміністрації президента, оскільки головний лікар лікарні, в яку було доставлено Володимира Литвина, відмовився надати цю інформацію.

Кримінальну справу за цим фактом передано для розслідування до Голосіївського райуправління Головного управління МВС у Києві.

Як стало відомо Інтерфакс-Україна з джерел в управлінні ДАІ київської міліції, дільниця траси, де сталося ДТП, не був завантажений. Автомобіль Литвина, що прямував на роботу, рухався зі швидкістю 80 кілометрів на годину по своїй смузі.

За попередньою версією, винуватцем зіткнення був автомобіль "Жигулі", який раптово виїхав на смугу зустрічного руху перед машиною глави адміністрації, повідомляє агентство. У суботу в Києві йде сніг, що ускладнює рух автомобілів.

Дивним у цій надзвичайній пригоді є те, що у водія "Жигулів" за декілька секунд перед аварією "трапився серцевий напад". За інформацією УП, якої поділилися компетентні джерела, саме через це "машина втратила управління" і врізалася в джип.

В прес-центрі Служби безпеки повідомили УП, що поки не мають інформації про аварію Литвина. "Це не питання нашої компетенції", заявили в СБУ з огляду на наявну станом на обід суботи інформацію. "Якщо це звичайне ДТП, то до цих питань ми не маємо відношення", - додали у прес-центрі спецслужби.

Протягом останніх років в автомобільні аварії потрапило декілька державних діячів України. Секретар Ради нацбезпеки Євген Марчук в автомобільній аварії зазнав травм. Народні депутати Вячеслав Чорновол і Олександр Ємець загинули в наслідок автокатастроф. У організації загибелі лідера Руха ряд опозиційних депутатів звинуватили так звані "ескадрони смерті" МВС, створені екс-міністром Кравченком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News