Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Число 2002 у Кучми асоціюватиметься з аудіокасетами та Мельниченком

Субота, 29 грудня 2001, 15:10
Президент України Леонід Кучма до негативів року, що минає, відносить "касетний скандал" і розпад більшості у парламенті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у суботу в інтерв`ю журналістам. Говорячи про "касетний скандал", Кучма наголосив, що економічні і моральні втрати від нього для України величезні, і він не знає, коли їх вдасться ліквідувати.

Як сказав президент, "я би більш спокійно дивився на це, якщо б він ("касетний скандал") стосувався лише" його, тобто Кучми. "Однак били не тільки по президенту, але й по народу".

До негативів Кучма відносить і розпад більшості у парламенті, "яка давала можливість відбуватися позитивним змінам". На його думку, без "цього інструмента немає майбутнього", і "це має бути закріплено законом". Відповідальність за те, що відбувається в країні, мають нести усі гілки влади: і президент, і парламент, й уряд, а зараз "у нас усі роблять спроби валити все на президента".

За словами глави держави, рік, що минає, був найпозитивнішим за 10 років з точки зору економічного розвитку України, "хоча нам і не вдалося виконати бюджет з відомих причин".

"Ми заздалегідь знали, що бюджет виконаний не буде, і незважаючи на зростання валового внутрішнього продукту, нам не вдалося переступити показники, які були закладені в доходній частині бюджету від приватизації і міжнародної допомоги", - зазначив він.

Як сказав Кучма, "різні партії та блоки напередодні виборчої кампанії роблять спробу оцінювати минулий рік по-своєму".

У наступному ж році Кучма очікує від наступного 2002 року політичної стабільності: "Політична стабільність необхідна, а її не буде, якщо не буде більшості в парламенті, все інше - розмови".

Як зазначив президент, якщо коаліція в парламенті не буде закріплена законодавчо, "то будуть одні політичні розборки, які були впродовж останніх десяти років".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...