У "Нашій Україні" ідеї другого блоку вважають шантажем і аморальністю. Ржавський виправдовується

Субота, 29 грудня 2001, 15:43
"Я як голова парламентської фракції "Солідарність" і як керівник штабу виборчого блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" засуджую заяви щодо утворення будь-яких інших блоків, крім "Нашої України", начебто на підтримку Ющенка, - заявив у суботу Петро Порошенко. - Це з галузі "брудних технологій", - зазначив він.

Як повідомлялося, такі заяви звучали на з’їзді партії "Єдина Родина" 28 грудня.

"Ми категорично відкидаємо будь-які спроби шантажу, що використовуються чи можуть використовуватися у виборчій кампанії. Я і мої колеги, - зауважив Порошенко, - проводимо чисту і прозору політику і будемо вести чесну виборну кампанію". Цього він вимагає і від інших суб’єктів виборів, цитує Порошенка прес-служба "Нашої України".

Аморальними заяви про наміри утворити ще один блок, у назві якого було б використане ім’я Ющенка, вважає голова Партії захисників Вітчизни, член парламентської фракції "Солідарність" Юрій Кармазін. За його словами, йому було запропоновано ввійти у першу п’ятірку нового блоку, який начебто буде створено на основі партії "Єдина родинна". Проте, за його словами, він відмовився від цієї пропозиції з морально-етичних міркувань.

На думку Кармазіна, такий блок не зможе подолати 4-відсотковий бар’єр, тому віддані за нього голоси виборців, котрі справді підтримують Ющенка, були б зараховані тим партіям, яких "ці виборці зовсім не хотіли б бачити у парламенті".

Якщо Ржавський найближчим часом не відмежується від заяв щодо утворення блоку, у назві якого використовуватиметься ім’я Ющенка, ми порушимо питання про його членство у фракції "Солідарність", зазначив Кармазін.

Сам Ржавський в інтерв'ю прес-службі "Нашої України" заявив, що справді, на з’їзді "Єдиної Родини" 28 грудня у виступах окремих делегатів звучала пропозиція створити виборчий блок, у назві якого має бути використане прізвище Ющенка. Однак рішень про утворення блоку з такою назвою не було.

Ржавський, за його словами, розуміє, що утворення ще одного блоку з використанням імені Ющенка без згоди лідера "Нашої України" є некоректним. Голова партії "Єдина Родина" чудово усвідомлює наслідки появи ще одного суб’єкта виборів по суті з тотожною назвою.

"Я щиро підтримую ідеї Віктора Андрійовича щодо консолідації усіх патріотичних, демократичних сил в Україні й переконаний, що у цьому процесі повинні знайти місце для "Єдиної Родини", - сказав Ржавський. - Ми не виставляємо жодних ультиматумів чи умов перед керівництвом блоку. Наша підтримка Віктора Андрійовича є щирою, у ній немає жодної користі".

УП

Читайте також:

Блок "За Ющенка" Ржавський запропонував створити 51 партії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News