Суд тимчасово заборонив "Оніксу" вести мовлення на частоті радіо "Континент"

Субота, 29 грудня 2001, 16:34
Господарський суд Києва у суботу заборонив АТ "Онікс" використати ліцензію на здійснення радіомовлення на частоті FM 100,9 в столиці, повідомили на радіостанції "Континент".

Наказ №12/43 "Про примусове виконання постанови" суд видав на основі того, що почав виробництво у справі радіо "Континент" проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про визнання недійсним рішення про видачу ліцензії АТ "Онікс" на частоту FM 100,9 у Києві.

Таким чином, згідно з судовою постановою радіо "Онікс" не має права здійснювати мовлення на частоті FM 100,9 у Києві до остаточного рішення суду про правомірність видачі ліцензії цієї радіостанції.

Але разом з тим, "не зважаючи на наказ суду, радіостанція "Онікс" 29 грудня близько 13 години увімкнула передавач без трансляції ефіру, чим здійснює перешкоди для мовлення радіостанції "Континент". До студії радіо "Континенту" надходять численні телефонні дзвінки від слухачів з різних районів міста, які повідомляють, що не можуть чути програми "Континенту", - йдеться у заяві генерального директора радіостанції Сергія Шолоха.

Колектив "Континенту" зазначає, що дії "Оніксу" є "радіохуліганством", і їх метою є зашкодити "Континенту" провадити мовлення. Колектив радіостанції вважає, що такі дії " є підставою для порушення кримінальної справи".

Як повідомлялося, Нацрада з телерадіомовлення прийняла рішення про видачу ліцензії радіо "Онікс" на частоту 100,9 FM, на якій веде трансляцію київське радіо "Континент", що транслює програми радіостанції Бі-Бі-Сі і "Німецьку хвилю".

Частота на мовлення у "Континенту" відкликана в зв'язку з тим, що у ході розгляду справи і заявочних документів з'ясувалося, що ця радіостанція не повернула державі кредит, взятий у 1996 році у Державному інноваційному фонді. Кредит розміром 400 тис. грн. (по курсу 1996 року - це приблизно $300 тис.) повинен був бути повернений у 1999 році.

ТОВ "Медіа-центр" ("Радіо "Континент") спробувало оскаржити це рішення у суді, однак апеляційний суд відмовив у розгляді скарги, мотивуючи своє рішення тим, що до заяви додавалася копія квитанції про оплату держмита, у той час як згідно із законом необхідно прикладати оригінал. 10 грудня "Континент" виправив це і знову звернувся до апеляційного суду зі скаргою і клопотанням розглянути справу "по суті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування