Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари під прапором "Нашої України" балотуватимуться у всіх округах АРК

Понеділок, 31 грудня 2001, 13:52
Заступник керівника кримського штабу блоку "Наша Україна" Синавер Кадиров, заява якого опублікована в друкарському органі Меджлісу кримськотатарського народу газеті "Авдет" ("Повернення"), повідомляє про рішення Меджлісу брати участь у виборах в український і кримський парламенти.

Зі слів Кадирова, список кандидатів-кримських татар за всіма десятьма мажоритарними округами по виборам до ВР України вже затверджений Меджлісом. Всі вони будуть висуватися від блоку "Наша Україна". Остаточне рішення про це буде прийматися у Києві, але він підкреслив, що "Меджліс докладе максимум зусиль для того, щоб були затверджені саме ці кандидатури".

Кримські татари будуть також брати участь у виборах у кримський парламент, і висунення їх кандидатур "прерогатива національного з'їзду".

Синавер Кадиров з жалем констатує, що надії на те, що буде новий закон про вибори у ВР АРК, в якому б передбачалися механізми гарантованого представництва кримських татар у парламенті автономії, не був прийнятий. Він заявив: "Керівництво Меджлісу чекало конкретного позитивного кроку з цієї проблеми з боку глави держави".

Раніше Мустафа Джемільов заявляв: "Ми сподіваємося, що Президент знайде важелі для того, щоб забезпечити присутність кримських татар у ВР автономії, тому що якщо у кримському парламенті не буде представлений корінний народ цієї території, то він не може бути легітимним".

Тоді ж голова Меджлісу заявляв, що кримські татари у будь-якому випадку будуть брати участь в місцевих виборах, але "якщо кількість вибраних кримських татар не буде відповідати їх пропорційній чисельності, можливо, Меджліс ухвалить рішення про вихід їх з складу парламенту". "А потім почнуться акції, - заявляв він, - щоб добитися розпуску цього парламенту".

www.pravda.com.ua, Крым

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...