Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати пропонують ухвалити спеціальний закон для створення міжнародної комісії з розслідування справи Гонгадзе

Четвер, 10 січня 2002, 12:06
Народні депутати України, члени групи "Соборність" Сергій Головатий, Віктор Шишкін і Анатолій Матвієнко внесли на розгляд сесії Верховної Ради проект Закону України "Про додаткові заходи, спрямовані на з`ясування підстав та обставин зникнення і загибелі журналіста Георгія Гонгадзе".

Як зазначає прес-служба партії "Собор", прийняття запропонованого законопроекту не лише необхідне для виконання Україною своїх зобов`язань як країни-члена Ради Європи. Воно також сприятиме координації дій та поєднанню зусиль органів державної влади України та компетентних органів Ради Європи з метою забезпечення розслідування фактів загибелі Георгія Гонгадзе.

Проект закону регламентує дії Тимчасової спеціальної слідчої комісії Верховної Ради України у співпраці з міжнародними експертами (слідчими).

Законопроект також містить норму, що зобов`язує Генеральну прокуратуру України звернутися до урядів країн-членів Ради Європи з проханням надати допомогу експертів або слідчих з метою забезпечення додаткових заходів, спрямованих на з`ясування обставин загибелі журналіста Георгія Гонгадзе.

Крім того, проект закону встановлює обов`язок всім відповідним державним органам України, зокрема, Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України, надавати парламентській Комісії інформацію щодо організації проведення розслідування по справах, що є предметом діяльності Комісії. Посадові особи зазначених органів зобов`язані з`являтися на засідання Комісії в разі запрошення.

"Українська опозиція переконана: голосування з цього законопроекту ще раз покаже, хто реально прагне прозорого й вичерпного розслідування названих вище резонансних справ, а хто зацікавлений в тому, щоб і далі всіма можливими засобами приховувати правду від української й міжнародної громадськості", - зазначає партія "Собор".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування